AcasăSOCIALSe confirmă. Refugiații ucraineni împrăștie TBC. Ministerul Sănătății, în alertă maximă

Se confirmă. Refugiații ucraineni împrăștie TBC. Ministerul Sănătății, în alertă maximă

Alexandru Rafila a dat ordinul. Echipele de intervenție, trimise să testeze refugiații

Ministerul Sănătății a anunțat demararea testării masive în rândul refugiaților ucraineni pentru a-i depista pe cei infectați cu TBC. Operațiunile se vor desfășura în localitățile în care numărul cetățenilor veniți din Ucraina este foarte mare și vor avea ca scop începerea, de urgență, a tratamentelor. Autoritățile din România susțin însă că testarea va fi voluntară, astfel că este posibil ca acțiunea să fie sortită eșecului.

Începând din noiembrie, Ministerul Sănătății va demara o amplă acțiune de depistare activă a tuberculozei, care se va desfășura în județele Botoșani, Constanța, Galați, Iași, Maramureș, Neamț, Satu Mare, Sălaj, Suceava și Tulcea. În fapt, acțiunea este destinată persoanelor în vârstă de peste 18 ani, cu factori de risc pentru tuberculoză, cu prioritate persoanelor care vin din Ucraina, precum și cetățenilor români, indiferent de statutul de asigurat, susține Ministerul Sănătății.

Testările pentru TBC au ca scop identificarea precoce a cazurilor posibile de tuberculoză și direcționarea lor cu prioritate către Programul naţional de prevenire, supraveghere şi control al tuberculozei, pentru realizarea diagnosticului de certitudine și asigurarea tratamentului adecvat. Administrarea rapidă a medicamentelor pentru cei bolnavi va scurta durata infecțiozității, va crește șansele de vindecare și va scădea probabilitatea de a suferi de complicații sau sechele, reducând, implicit, consecințele sociale și economice adverse asociate tuberculozei, mai arată Ministerul Sănătății. Schema terapeutică utilizată în cazul TBC cuprinde administrarea în asociere a patru antibiotice, cu administrare zilnică pentru o perioadă de două luni, în doze calculate în funcție de greutatea corporală a bolnavului. Următoarele patru luni de tratament presupun administrarea pentru trei zile pe săptămână a două antibiotice în doze mai mari față de cele inițiale.

Pacienții nu vor fi izolați

Conform protocoalelor medicale în cazul tuberculozei active, după inițierea tratamentului, se recomandă izolarea și urmărirea bolnavilor de tuberculoză timp de două săptămâni, în spital sau la domiciliu, pentru că abia după această perioadă pacientul nu va mai fi contagios. În ce privește ucrainenii care vor fi depistați pozitiv, dacă vor accepta testarea, bineînțeles, Ministerul Sănătății nu intenționează să impună nicio măsură de izolare a acestora, ci doar va recomanda un plan de tratament.

”Depistarea activă urmează principiile etice stabilite pentru screeningul pentru boli infecțioase, inclusiv obținerea consimțământului informat voluntar. Consimțământul informat este un drept de bază și un mijloc important de respectare a autonomiei unei persoane”, se precizează în nota de fundamentare a proiectului de ordin al ministrului Sănătății. În operațiunea de testare a refugiaților vor fi implicați medicii de familie, asistenții sociali și comunitari, reprezentanți ai cultelor, precum și operatori economici. Totodată, populația din județele vizate va fi mobilizată și informată, odată cu efectuarea vizitelor în teren a echipelor de intervenție. Refugiații depistați pozitiv vor fi trimiși la dispensare de pneumoftiziologie pentru diagnostic de certitudine și tratament și pentru inițierea planului de tratament.

Alertă și la nivel mondial. Au crescut decesele

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că numărul deceselor cauzate de tuberculoză a crescut alarmant între 2019 și 2021, dat fiind faptul că pandemia a perturbat eforturile de combatere a acestei boli. Raportul OMS arată că tuberculoza a dus la moartea a 1,6 milioane de persoane în 2021, peste numărul estimat de 1,5 milioane de decese în 2020 şi peste cele 1,4 milioane de decese raportate în 2019. Totodată, Organizația Mondială a Sănătății consideră că, în viitorul apropiat, tuberculoza va înlocui Covid-19 și va deveni principala cauză de deces la nivel global asociată cu un agent patogen.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.712 afisari

35 COMENTARII

  1. Astea sunt bombele biologice de care se facea vorbire in mediul conspirationistilor ,ca americanii fac experimente biologice in Ucraina
    Iata ca facerea de bine …..

    • PROPAGANDA LINGAILOR IN CUUR DE PE ZIARE.COM DEPASESTE ORICE LIMITA CHIAR SI PE CEA DE PE TIMPUL LUI CEAUSESCU ! MUISTII SI PUPATORII DE GAOZURI MARONII DE PE ZIARE.COM AU IMPUS O CENZURA SEVERA SI LINSUL IN CUUR A POLITICIENILOR ACTUALI IN FRUNTE CU SALAMUL DE SIBIU ESTE OBLIGATORIE ? IN CAZ CONTRAR CENZURA SI INSULTE SI AMENINTARI PE ZIARE.COM

      CLOSETUL SI FOSA SEPTICA ZIARE.COM UN SITE AI FOSTILOR COMUNISTI . ACTUALII PUPUNCURISTI FIDELI AI REGIMULUI DICTATORIAL CU O COALITIE LA ORDINUL UNUI VENETIC
      INTOARCEREA IN TIMP SI A NOII EPOCI DE AUR ESTE REALIZATA DE UN IMPOSTOR PERFID SI TIRANIC LA FEL CA CEAUSESCU
      LUATI AMINTE DACA VRETI CA ISTORIA SA NU SE MAI REPETE

      VIATA E FRUMOASA SI IMBELSUGATA SCRIU CEI DE PE ZIARE.COM PRIMUL MINISTRU CIUCA SI PRESEDINTELE IOHANNIS VEGHEAZA LA BUNASTAREA ROMANILOR SCRIE ZIARE.COM

      TOTI, ABSOLUT TOTI, SUNTETI NISTE LICHELE SI NISTE BORFASI DE CEA MAI JOASA SPETA !!!!!! SIKTIR INTREGII CLASE POLITICE, IN FRUNTE CU SLUGA JEGOASA WERNER…….CARE SE VISEAZA SECRETAR GEN. NATO, CU PRETUL SACRIFICARII UNUI POPOR CARE , IN NAIVITATEA LUI , I A OFERIT CEA MAI INALTA FUNCTIE IN STAT….HUOOOOOOOOOOOOOOOOO , JAVRELOR !!!!!!!!!!!!!!

    • EEEhEEE , acolo au fost cele multe zeci de laboratoare virusologice si testarile pe cine s-a nimerit . Slaba ukraina si sponsorii ei !

    • Dar nu,I asa totul în numele umanității dintre,o data globalisti sataniști au devenit iubitori de suveranitate ,ce mai contează ca un individ bolnav imputeste o societate întreaga, acum de ce nu aplicam același tratament și pt ucrainieni bolnavi ,ca și în covod și sa,I izolavam,sau asa este strategia globalista de,a semăna haos și panică în lume

    • TOTI, ABSOLUT TOTI, SUNTETI NISTE LICHELE SI NISTE BORFASI DE CEA MAI JOASA SPETA !!!!!! SIKTIR INTREGII CLASE POLITICE, IN FRUNTE CU SLUGA JEGOASA WERNER…….CARE SE VISEAZA SECRETAR GEN. NATO, CU PRETUL SACRIFICARII UNUI POPOR CARE , IN NAIVITATEA LUI , I A OFERIT CEA MAI INALTA FUNCTIE IN STAT…

      PROPAGANDA LINGAILOR IN CUUR DE PE ZIARE.COM DEPASESTE ORICE LIMITA CHIAR SI PE CEA DE PE TIMPUL LUI CEAUSESCU !
      MUISTII SI PUPATORII DE GAOZURI MARONII DE PE ZIARE.COM AU IMPUS O CENZURA SEVERA SI LINSUL IN CUUR
      A POLITICIENILOR ACTUALI IN FRUNTE CU SALAMUL DE SIBIU ESTE OBLIGATORIE ? IN CAZ CONTRAR CENZURA SI INSULTE SI AMENINTARI PE ZIARE.COM

  2. Mai raspandesc fetele ucrainience si altele cum ar fi sida si sifilis. Eu sunt vaccinat anti tbc dar p utzoii de 10-29 de anu nu sunt si vor muri oricum de moarte subita daca nu de tbc!

  3. Pai, ori e testare masiva , cu caracter obligatoriu, ori e de buna voie (ca sa nu suparam vecinii), iar atunci e in voia soartei. Inca o ”actiune teribila” a statului degeaba, cu fonduri ”palmate” discret si cu final ”-atat am putut”.

    • Mie îmi este suficient sa știu cine conduce ministerul sănătății și cine a fost taral acestuia om ,ca să,mi dau seama încotro ne îndreptăm, acești indivizi nu sunt puși aiurea în funcții stați liniștiți ,sunt un fel de continuator la ce,au fost părinți lor

  4. @anonim nu vrei tu sa o aduci pe ma-ta din groapa sa imi suga mie poo_laa cu tot neamul ei? daca are gura plina, nu mai poate sa vorbeasca de „zmauras”
    Asa e, „zmauras”?!

  5. Statul roman deconteaza unei famiglii de „refugeatzi” ucraneni, 1000 de euro pe luna pentru chirie, in schimb acorda un ajutor social unui cetatean roman in cuantum de 230 de RON lunar, cu conditia ca cetateanul roman sa efectueze o saptamana de munca in folosul comunitatii. Daca lipseste o singura zi, nu mai ia ajutorul timp de doua luni.
    Chiar ieri am vazut 3 „refugeati” ucraneni, in parcare la Vulcan Center Bucuresti. Aveau in jur de 30 de ani, 95 kg, muschi iesiti in evidenta, fiecare cu masina lui cu nr. de Ukraina: un Audi A8, un Range Rover Evoque, iar al treilea cu un amarat de X6…
    SLAVA UKRAINA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  6. Ursula a zis ca trebuie aduse inapoi certificatele verzi si masuri de lockdown pentru covid. Adica pentru o raceala trebuie lumea inchisa, izolata si ‘vaccinata’ cu modificari genetice experimentale dar pentru TBC nu trebuie nici teste nici izolari nici vaccinari?

    • e p izda ma -tii vrei? Daca ai fost prost si nu ai realizat ce urmeaza cand au aparut masinile armatei pe strada pline cu soldati cu mitraliere! M uie mah!

  7. @Rafilache zice ca si pe vremea lu’ ta-su , cand au venit rusii a fost cu TBC, insa la localnici nu la rusi, rusii fiind mai „caliti” la ”conditii nefavorabile”, ?‚

  8. & Ai ca bagati la deficitul energetic la ucrainieni ,sa le umpleti tagarta , pana vi se fac ochii in ca cepele, ca asa e la , „globalizare”, ?

  9. NATIONAL devine nefrecventabil din cauza ca nu triaza comentariile triviale(sinonime:indecent,necuviincios,obscen,ordinar,scabros,vulgar)

  10. „zmaurik” e venit de „dincolo”
    de la „fratzii nostri”- ori basarabean ori ukran.
    (poa’ sa fie applicatie de trolling-tot aia este)
    (zmaurik este ZVIAR,salbaticiune,bestie)

  11. Aruncarea vinii pe ucraineni e doar o metodă de ascundere a efectelor adverse ale vaccinurilor anticovid cu ARN mesager. Sucharit Bhakdi a spus de multă vreme că datorită vaccinării scade imunitatea naturală a organismului și va urma o creștere la alte boli infecțioase, tuberculoza fiind expres nominalizată printre acestea: https://mariusmioc.wordpress.com/2021/12/30/sucharit-bhakdi-despre-reactiile-autoimune-dupa-vaccinarea-anticovid-cu-arn-mesager-uitati-va-dupa-virusuri-herpes-ebv-cmv-tuberculoza-toxoplasmoza-cancer-si-va-jur-veti-gasi-l/

    • na, ca mai estem si unii care gandeste!
      ca cam asa este!
      cremenalii se ascunde dupa hucrainieni, acuma?
      uite ca romanul nu e spalat pe creer, asa cum crede werner, ursula, ciolacu, ciuca, oms, capra lu pacuraru cu emisiunea ei libera de nevaccinati!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger