AcasăSOCIALSe confirmă. Bărbații români, săltați de acasă și duși, cu forța, în...

Se confirmă. Bărbații români, săltați de acasă și duși, cu forța, în Armată

Cu arcanul, în armată

Dacă proiectul de lege inițiat de Ministerul Apărării Naționale va fi aprobat de Guvern, nimeni nu va mai avea scăpare. Toți românii care au efectuat serviciul militar, care a fost obligatoriu până în 2007, vor fi luați cu forța de-acasă și concentrați de MApN atât pentru instrucție, cât și pentru a efectua diferite misiuni. Aceste misiuni pot fi în construcții militare, pază obiective, sectorul medical și oriunde are ministerul deficit major de personal. Perioada misiunilor nu este specificată în proiectul de act normativ.

Dacă românii nu s-au angajat în Armată de bunăvoie, MApN s-a gândit să-i oblige. Astfel, potrivit proiectului de act normativ care modifică Legea 446/2006 privind pregătirea populației pentru apărare, toți românii care au efectuat stagiul militar riscă să fie luați cu arcanul în Armată. Ministerul Apărării Naționale explică faptul că proiectul creează cadrul legal privind instruirea rezervei operaționale pe timp de pace, similar rezerviștilor voluntari, avându-se în vedere necesitatea menținerii aceluiași nivel de pregătire militară a acestor categorii de rezerviști, care pot completa, în situațiile prevăzute de lege, structurile cu atribuții în domeniul apărării și securității naționale. Totodată, rezerviștii pot fi concentrați, pe timp de pace, pentru îndeplinirea unor misiuni pe o perioadă determinată, potrivit nevoilor instituțiilor cu atribuții în domeniul apărării și securității naționale. ”Schimbările legislative în acest sens au în vedere reglementarea în articole distincte a modului în care rezerviștii voluntari și rezerviștii pot și concentrați și/sau mobilizați. Menținerea actualelor prevederi referitoare la posibilitatea instruirii rezervei operaționale doar pe timpul stărilor excepționale limitează capacitatea structurilor cu atribuții în domeniul apărării și securității naționale de a-și îndeplini misiunile, avându-se în vedere și schimbările produse în plan operațional și al înzestrării cu tehnică și echipamente ale forțelor armate”, se arată în nota de fundamentare a proiectului legislativ inițiat de MApN.

15 zile instrucție, restul muncă

Potrivit modificărilor din proiectul de lege al MApN, rezerviștii vor putea fi mobilizați sau concentrați, după caz, pentru instruire pe o perioadă de până la 15 zile calendaristice, anual, precum și pentru îndeplinirea unor misiuni, pe o perioadă determinată, potrivit nevoilor instituțiilor cu atribuții în domeniul apărării și securității naționale, pe timp de pace. ”Rezerviști sunt și toți cei care au stagiul militar efectuat, până în 2007, când s-a eliminat obligativitatea serviciului militar. Aceștia vor fi obligați să îndeplinească orice tip de misiune, cum ar fi paza unei unități militare, că pleacă activii la luptă și trebuie să păzească cineva unitatea, amplasarea și instalarea de stații de comunicații, la transportul logisticii, la bucătărie, pot fi medici, pot fi în orice specialitate care are deficit la MApN. Și în momentul de față Armata are deficit de medici, de psihologi, finanțiști, cam de toate. Ei vor de mult timp să facă chestia asta. Dacă nu vine nimeni de voie bună, s-au gândit să îi oblige. Mobilizarea poate fi și parțială și să cheme rezerviștii, la inundații de exemplu. O să le trimită jandarmul cu polițistul la ușă și o să-l ia pe om în Armată”, ne-a declarat maiorul în rezervă dr.ing. Dan Băzăvan. Acesta ne spune că această concentrare poate fi pe șase luni, un an, poate fi oricât și cu încazarmare, cum se făcea pe vremuri. Totodată, rezerviștii vor fi folosiți, cel mai probabil, la construcțiile militare, având în vedere că toate pontoanele și podurile sunt construite de militari.

Deficit uriaș

Dr.ing. Dan Băzăvan susține că Guvernul nu are niciun interes să informeze suficient Armaata, rezerviștii și populația, și că oferă doar frânturi. ”Lipsa de personal militar din Aramată nu este de ieri, de azi, este de ani de zile. Eu am fost în unități militare unde aveam încadrare de 27%-40% personal și multe unități militare sunt așa. Nu se mai duce nimeni, mai ales în unitățile izolate, că sporul ăla de izolare se plătește doar în anumite condiții sau deloc”, ne-a mai precizat maiorul în rezervă dr. ing. Dan Băzăvan.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
58.411 afisari

187 COMENTARII

        • @Anonim . Sa o crezi tu. Eu nu m-am cerut in rezerva la 45 de ani ca mucosii astia de azi. Pe mine m-au scos la pensie la 68 de ani ptr ca incepusem sa fac ordine in armata iar din ”greseala” am altoit cativa pilosi de i-am bagat in spital. Erau prea prosti si nu stiau sa traseze un drum pe harta, sa guverneze nava la intrare in port, sa dovedeasca respect ptr gradul meu. Ultimului care era ofiterul secund i-am rupt mana dreapta si i-am spart capul cand l-am izbit de copastie. Sunt un dur.

          • Domnule sunt oameni și oameni. Nu poți să ceri tuturor să fie în formă că dumneata și să răspundă cu promptitudine că dumneata. Dacă toată viața asta ai făcut normal că îți place. Eu unul nu vreau sa fiu obligat sa fiu mobilizat cu forța. Am probleme de sănătate. Și mai ales că nu consider că dacă aș fi mobilizat voi lupta pentru România. Sunt sigur că aș lupta pentru SUA. Ca atare mi se pare o prostie să obligi oamenii să lupte pentru interesele altora

        • Nu exista Mihai. Domnul a dat, Domnul a luat. Cand i-om lua la fugarit si la bagat in puscarie sa vezi cum ”uita” de posesiunile din Romania. Suntem o forta si putem scapa de janghinele astea.

          • De ce na-ți facut-o până acuma?
            A-ți trăit boierește și în comunism și trăiți bine si-acum! Bieți soldați care n-au avut pachete de-acasă, exact așa cum spuneți: ia-ți nenorocit atât psihic cât și fizic!
            Ar trebui să vă fie rușine să vă lăudați cu așa bravuri!
            Dacă a-ți dorit binele României de ce nu v-ați afirmat puterile când oameni au ieșit în stradă? A-ți stat după perdele așteptând să mai sugeți câte ceva de pe urma celor pe care ia-ți subjugat!

          • Nu exista Elena. Am folrmat caractere si am educat adultii de azi. Nu vezi ce de papa lapte sunt astia de azi? Ptr ca nu m-au cunoscut. Poate se reinstituie servixciul militar obligatoriu.

        • Armata este fix ce le trebuietinerilor din ziua de azi. Sa le sara rujul si fardul de pe mecla si sa se sature de inversiuni caci in armata se gasesc destui sa-i lecuiasca.

          • Cine are grija de copiii nostri, de familiile noastre, cât lipsim? Nu mai vorbim de mai rāu, Doamne fereste. Putorile Statului Mafiot Român? Fiindcā Romania este, de mult timp, un stat mafiot, cine crede altceva este un tâmpit. Nu-i vorba de lasitate, omule. E vorba ca nu suntem dispusi sa ne sacrificam, in vreme ce scursurile care vand tara de 32 de ani, si odraslele lor, vor continua sa isi îndoape matzele puturoase, pe spinarea unui popor pe care il batjocoresc si îl decimeazā,. Astia trebuie judecati si pentru GENOCID, prin varii forme, asupra poporului român, apropo, pe lângā TRĀDARE SI VÂNZARE DE TARĀ, SUBMINAREA ECONOMIEI NATIONALE etcetera. Daca îi mananca in cur pe împutzitzi astia inculti, care conduc Romania, sa o angreneze in conflicte numai pentru ca sunt ei slugi santajate de Ocultā si vândute ei, atunci sa mearga ei, copiii si neamurile lor la lupta, parazitii dracului. Noi, astialalti, daca tot e sa servim Patria, trebuie s-o scapam de plosnitzele astea. ASTA este prima sfântā datorie si PRIMUL GLONT LOR LI SE CUVINE. Pe urmā, om mai vedea.

          • Eu sunt Comandor si am pregatit ptr viata cam 100.000 de tinerei. In special cand am lucrat in MI. Dupa o bataie la talpi cu bastonul nu mai comiteau infractiuni!

    • Servim ,adică suntem servitorii altora pentru că cei care au condus țara până acum au vândut-o bucata cu bucată iar acum suntem și noi vânduti
      Am ajuns un fel de ieniceri ori spahii feudali ce luptau pentru turci acum luptam pentru alții dar și atunci și acum exista un același motiv :dorința de îmbogățire.

        • Bre’ Mos Teaca mananci c’kat cu gratie si bagi fumgene securiste cu lupta impotriva mafiei :)) – VOI SUNTETI MAFIA – administratie , politic , interne ! – voi ati bagat labele in buzunarele celor multi , iar multinationalele zburda fara impozitare ca in tara lui Papura Voda ! Sictir !

          • Eu sunt pensionar MI si MAPN. Am doua pensii si primesc 9700 lei/luna in total. Eu consider ca-s mici cele pensii.

    • Ptr a nu reintroduce serviciul militar obligatoriu si a pierde voturi au inventat altceva :mobilizarea. Si uite asa au ingineri si constructori gratis ptr santiere, docrori gratis, etc.

    • Bine ar fi daca ar fi pt patria, dar mi-e teama ce pe interese externe!
      Oricum nu prea mai avem patrie…80% din ce in patrie, apartine unora din alte patrii, de la pamintul agricol, la industrie…!
      Intre timp, vreo 7-8 mil romani probegesc prin alte patrii!

    • Sa vedeti cum o sa-i salte Politia Militara pe romanii de 50 de ani direst din patul conjugal si o sa mi-i aduca la Comenduirea Garnizoanei. Ar fi grozav daca le-ar pune si ochelari de tabla si i-ar salta cu masini negre. Mi-as aduce aminte de vremurile de glorie!

    • Sanchi, vita! Ukakaraina ta timpita si guvernul ala timp de o conduce a bagat Europa in ra.hat! Bine ar fi fost sa ne scutiti!

  1. Stimata Autoare Claudia Marcu
    mapn buget acest an citat din ziarul financiar Buget 2022. Apărarea primeşte 36 de miliarde de lei, cu 2,4 mld. de lei mai mult decât în 2021. Aproape 9 miliarde de lei merg în investiţii
    ADICA 7 MILIARDE EURO
    mai are 23,3 miliarde lei ADICA VREO 5 MILIARDE EURO
    serviciile au 5 miliarde ADICA 1 MILIARD EURO
    IN TOTAL sistemul national de ordine aparare ordine publica si siguranta nationala are un BUGET DE 13 MILIARDE EURO
    PE CAT DE MARE A FOST DEZMATUL PE ATAT DE LUNGA VA FI MIZERIA
    Bine pot sa le mai dau un sfat Batraneilor de Varsta Mea sau mai mult….merg ei frumos la comisariate….tot suntem batrani si avem o multime de boli la 45-50 ani si NE SCOATEM DIN EVIDENTA.EU SUNT FOARTE BOLNAV…DE MULTI ANI…SPER CA NU E NEVOIE SA VA EXPLIC MAI MULT…PE CAZ DE BOALA TE POTI SCOATE DIN EVIDENTA MILITARA
    TOATA STIMA DOAMNA AUTOARE A ARTICOLULUI CLAUDIA MARCU!!!

      • Versuri A-Tentat
        –Buna!!
        –Buna!!
        –Cum te cheama
        –Cartel.. sau Cardela. cum vrei tu s’o iei
        –Adica.. tu cum o iei..??
        –ahaha. Eu sunt Gay.

        Esti un lake lake lake lake lake.
        Toti baietii te deoache.
        Esti un popo popo popo popo popo popo
        Tu esti omuletul Copo

        Esti un bulangiu stiu stiu stiu, ..
        Du-te naibi fa ca esti mare bulangiu!
        De ce ma jignesti?
        Ca si tu esti letici
        S? c s? c s? c si cred ca te oftici

        Ma oftic ca m’ai inselat
        Stai cu o femeie macar de era barbat
        Taci din gura m’am enervat pe tine
        Te dau in judecata ca esti mai la fel ca mine

        Esti un gay.. esti o gay..
        Esti maro la chilotei..
        Esti un gay.. esti o gay
        https://www.versuri.ro/w/gz9
        Si te dai la baietei

        Esti un lake lake lake lake lake.
        Toti baietii te deoache.
        Esti un popo popo popo popo popo popo
        Tu esti omuletul Copo

        Iti place sa porti fuste
        Cu toate si esti baietel
        Ti’a placut intotdeauna
        Sa te joci cu capul chel
        La gradinita te’a surprins profesorii
        Cand era cat pe aici sa inghiti lopetica
        In scoala generala furai mereu cate un sitlou
        Si te’a vazut un coleg indesandu’l in popou
        La liceu deja te stiau ca esti lake
        Si te scuipau in fund nu cumva sa te deoache

        Esti un gay.. esti o gay..
        Esti maro la chilotei..
        Esti un gay.. esti o gay
        Si te dai la baietei

          • Vă rog care mă poate ajuta cineva cu ce mi sa întâmplat ,am terminat stagiu militar în anul 1999 am fost bucătar la Mangalia la Marina după terminarea stagiului militar la fie care an am fost chemat pe pină in anul 2004 cînd am făcut chemat cu multe documente personale adică nu BI carte de muncă la IPJ Pitești după verificarea documentelor mau pus să semneze documentele care mi sa pus în fața mai chemat a doua zi am dat un test spsiholac mau sunat cu Nr ascuns mi sa spus că am trecut testul și după anul 2004 pină in 2021 mau chemat an de an la vericare oare mai e cineva că mine vă rog să-mi spuneți vă mulțumesc

      • Cum îți permiți să faci așa de capul tău prost pe cineva?! Rușine… din ăștia ca tine mai bine nu se nășteau! Te-ai mai și pus „Anonim” gunoiule!

      • Pentru Boul anonim

        Mai Boule, toate bolile cronice debutează în jurul vârstei de 40 ani. Nu ai ce sa faci în armata cu oameni trecuți de vârstă asta, doar sa-i încadrezi la Itendenta, doar atât. În al doilea rand nu vine nici dracu la armata ca să apere niște loaze aflate vremelnic la putere și o tara care își bate joc de cetățenii ei, mai Boule care ești Bou

    • Domnule Constantinescu Valentin-Ionut eu te pot trata de toate bolile . Cauta-ma in Constanta la Comisariat si devii un om perfect sanatos. 40 de minute la rotisor si 2 reprize de bataie cu bastonul la talpi fac minuni. Atlet te fac dupa ce-ti dau drumul pe usa Comisariatului. Ai sa ai o viteza…

      • Personal cred că-i ai fost și ești și acum bolnav cu capul…ești prea plin de tine,astea sunt fite de bătrân găsit cum ți-a mai spus cineva mai devreme.. un ratat care nu a fost în stare in ultimii 30 de ani să facă ceva…și nu o să facă nici acum sunt doar ifose de bătrân senil care mai are de tras un partz ….înainte să de-a in primire

      • Mosule nu stiu ce ai fumat, dar esti dus rau. Ciocu mic si stai relax ca te apuca sciatica. Am vazut multi basinosi din astia „duri” ascunsi dupa monitor. In viata reala probabil faci umbra pamantului degeaba si tai frunza la caini in momentele in care nu esti plecat la pescuit cu geanta plina de tuica.
        Stai linistit, in caz de doamne fereste un razboi ai fi primul impuscat, si din spate. In primul si al doilea razboi mondial au fost multe cazuri, exista documente, exista istorie neconventionala si relatari din acea perioada.
        Eu personal ma angajez sa-ti trag un glont in cap la prima iesire pe teren daca s-ar intampla. Te asigur ca nu va fi greu. Am o oarecare pregatire si capabilitati. Am pregatire militara, sef de atelier la constanta ochirii. UM 01026H. Poate asta iti spune ceva. 9 luni si ceva am activat in garda lui Iliescu la Coroceni. Sub comanda locotenentilor colonel Brebenica, Calin, Tanase. Specializat in apararea obiectivelor principale de stat. Te asigur ca iti trag un glont in cap de la 250 m cu pusca automata , fara luneta. Macar asa ar ramane armata cu un frustrat si un incompetent in minus. Dupa felul cum vorbesti se vede ca nu ai nici o legatura cu militarul profesionist. Probabil stii sa urli si sa dai ordine din pozitia gradului ce-l detii. Urla la mine pe teren ca-ti infig capul in pamant inainte sa apuci sa clipesti. Jeg ordinar!

  2. SCTIR CU PROFUNZIME PENTRU APARAREA ACESTEI COLONII ROMANICA SI A BORFASILOR POLITICI CARE AU CONDUS-O SI O CONDUC IN ULTIMII 30 DE ANI….

    • Cum cu cine ne luptăm ? Rușii cum au găsit o varianta sa se lupte între ei ? Ukraineni ruși…tot ruși. K la noi diferența dintre oltean și moldovean sau osan și dobrogean. Nu contează cine cu cine se luptă Europa e alături de noi ne alimentează cu bioresturi și ne ajuta cu tehnica modernă din anii 44

  3. Cum am pus mâna pe armă, cum voi face ceva curățenie: „patroni” stil Nicolae, puliticieni, speciali….
    Și așa nu mai am ce pierde….
    Ce ne așteaptă nu este viață.

  4. Dîncu este un idiot ! Să reintroducă stagiul militar obligatoriu dacă vrea soldați ! Am făcut un an de zile foamea în armata română , am dormit în frig ! Nu mulțumesc , nu mai vreau !

    • Cu tot respectul dar dăncu nici habar nu are de armată pentru că el nu a făcut armata la viața lui eu am făcut armata în 87 în dej regiment mecanizat erau ofițeri din batalion diciplinar meream pe jos pînă în Beclean la poligon marș forțat am dormit pe foi de cort afară pentru că nu mai aveam loc în dormitoare am răbdat un frig cunplit am degerat la picioare, adoua zi de paște în87 am plecat, în aplicație la Bobîlna cu tot echipamentul din dotare am avut alarmă cu ieșire Mircea cel bătrân mie mea ajuns armata să miargă ciucă și toți politicienii noștri.

  5. & Vă rămân mai muți bani di alea 13 mld., dacă nu mai angajați și alți doritori de bani, ? Cresc și la Soroș „realizările pentru Banca Angliei”, ?

  6. & Claudia cu arcu de la „țară țară vrem oștași”, că ăștia nu vor ca soldați instruiți, ci doar ca generali, ?

  7. MAI CLAUDIA , CAT TE-AU PLATIT PENTRU O PORCARIE DE ARTICOL ?.
    TOATA POVESTEA CU PROIECTUL DE LEGE AL MAPN NU-L PUI IN GURA UNUI MAIOR REZERVIST !, NICI NU STIU DACA PERSOANA EXISTA CU ADEVARAT!.
    RAHATUL CU INCORPORAREA ESTE REZULTATUL SUMMITULUI NATO DE LA MADRID !,S-A PROMIS UN NATO DE 300 000 DE MILITARI ACTIVI LA ORCE ORA PENTRO INTERVENTII ORIUNDE !,ATENTIE LA CE -I TRECE PRIN MANSARDA CELUI CARE ESTE CAPUL RAUTATILOR !.
    NE INTOACEM LA SCRISOAREA A 3 A „CE-I MANA PE EI IN LUPTA ?,LAURII VOIAU SA-I SMULGA !”
    CE-I MANA PE ROMANI IN LUPTA ?: PE PRIBEGII ACEIA VRO 5 MILIOANE LASATI PE DRUMURI DE NISTE TRADATORI !,FARA O PAINE FARA SPERANTA ZILEI DE MAINE !.
    CEI RAMASI ACASA ,GENERATIILE ANALFABETE PENTRU CE SA MOARA ?,PENTRU :COCALARI !,PENTRU MAFIOTI !,PENTRU JIGODIILE POLITICE !,PENTRU MAFIOTI !,PENTRU TRADATORII CARE AU DISTRUS TARA SI VIITORUL MULTOR GENERATII ??.
    SA -SI DOVEDEASCA PATRIOTISMUL SI SA MOARA PENTRU ROMANIA BUGETARII ,CEI CU SALARII SI PENSII NESIMTITE ,CEI PE CARE-I PLATITI SA VA SUSTINA LA PUTERE.
    CONFLICTE PROVOCATE PENTRU INTERESE:RESURSE DE MATERII PRIME SI RESURSE STRATEGICE,IAR CAND APARE TORTUL ACESTE E DOATR AL STAPANULUI NATO !,DOAR RAHATUL SE IMPARTE CU DARNICIE !!

    • 👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿💀💀💀💀💀💀💀👿👿😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿💀💀💀💀💀💀💀💀💀💀💀💀💀💀💀☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈

  8. Pentru lichelele din conducerea NATO și incompetenții de la conducerea UE este nevoie de sacrificiul unei nații.Natia romana are multe atuuri pentru a fi sacrificată și chiar desființată. E sătulă Europa să vadă romanii peste tot, așa că, ce s-au gândit ei. Hai sa trimitem pe ăștia să-i oboseasca pe ruși, că au mai fost pe acolo prin 1943-1944. Apoi pământurile valahilor vor fi colonizate de imigranții indieni,sirieni,și alti ciudați etnici. Romania i-si va schimba numele in Ucraina de Sud drept omagiu și recunoștință bravilor soldați ai lui Zelensky.

  9. @ Păi ce dracu, suntem p’aici ca să aveți voi pe cine instrui și să bătem cu pușca pe cine vreți voi, ca să vă simțiți învingători și milionari, ? Alte treburi nici nu mai avem decât să vă satisfacem capriciile de a deveni generali și milioari și chiar și politicieni și oameni de afaceri de succes și talentați și personalități de succes, ?

  10. Nu de legi idioate avem nevoie . . .
    „dragostea de tara e un zid” . . .
    La un NĂCAZ puțini vom fi ,mulți vor rămâne. . .

  11. Bai dankule, bai coirlakule, bai maciuca aka niku ciukanezu, sa vedem daca chiar o sa poti sa aduni atata carne de tun cat crezi tu ca poti !! Vezi sa nu te linseze romanasii in strada, bai ciukanezule ratat si obez umflat !! Ha ha ha 🙂 La primul semn de ceva, toti tefeleii tai o vor sterge peste hotare, inca din prima zi, asa ca nu iti fa iluzii, bai ciukalaule, ca sa nu ai apoi deziluzii !! Nici draku nu mai crede nimic din amenintarile voastre, sa stii ca vara e foarte fain la Budapesta, bai tzarane din Bukale, asa ca majoritatea se vpor pisa cu bolta si pe tine, si pe amenintarile voastre de tot kakatul !! Odata ce au venit rusnacii salbatici in micuta colonie din BUkalistan, e game over pentru voi, bai trepadusilor, puteti inca de pe acum sa va luati adio de la viloaiele voastre de neam prost si hotoman !! Ha ha ha 🙂 Auzi acolo, o sa puna astia carnea de tun s ale faca alte viloaie de neam prost, si inca pe gratis, asta da koruptzionen !! Bai, asa cum toti racketii ukro-na-zi au sters-o de acolo in prima zi, tot asa vor face toti cei ne-vaxxinati in cap cu serurile otrava, numai pe coabii tai vaxxinati poti sa ii prinzi, bai ciukalaule, ca aia oricum deja sunt ca ramele, aia sunt niste gandaci de bucatarie, cu aia chiar poti sa faci ce vrrei, aia habar nu au pe ce lume traiesc sclavetii drakului !! Ha ha ha 🙂 Sieg Heil, Sieg Heil, Bukalistan Koruptzionen Macht Frei 🙂 Ha ha ha 🙂

    • Sa meargă toți parlamentarii în prima linie ca exemplu, și eu vin din spate cu cite un cartuș de fiecare care Dezerteaza. Hoților ați furat tara, ne-ați vândut și acum ne vreți carne de tun? YDI Na hui guvernati și toți parlamentarii, aveți câte 6 case din meditații? Nu va e rușine, sunteți mai rai ca toți rușii la un loc. Rușii fură haine. mașini de spălat ce găsesc, ce sai faci sunt înapoiați doar asta fură, NU VĂ TEMEȚI ei nu știu să vă fure miliardele jefuite de la poporul român. Hai că mă enervez degeaba.

  12. Primii încorporați sa fie copiii politicienilor, îmbogățiților, aceștia sunt probabil cei mai mari patrioți, au de aparat funcțiile părinților, bogățiile , privilegiile.

    • Primii vor fi saltati astia ca tine. Sa-ti spun un secret: Primii vor fi cei imunizati de covid ptr a fi trimisi in Ucraina ca forta NATO.

  13. Și ce ar trebui să apărăm de nu știm noi, valorile democratice dobândite în trei decenii ???!!! Adică cealaltă armata , fara armata….politruci, justițiari, speciali, directorași cu ai lor fără număr, bugetari fara valoare, organe de represiune ?! Adevărat ! Trebuie sa pape liniștiți bănuții noștri împreună cu odraslele lor răsfățate și să doarmă liniștiți, iar prostimea …. servește patria cu conserva în buzunar, nu înainte de a completa o valiză de documente din care rezultă că este voluntar, statul fiind absolvit de orice obligație. Oricine spune altceva decât vor să audă ei este automat putinist, fascist….și cum ordinul se execută nu se discuta….servim patria!

    • Dar sa vedeți cînd stați la rind , în jur cum mișcă pe la ușile din dos sa fie primii ai noștri aleși și autoalesi împreună cu odraslele lor de nu mai rămîn ” pușculițe „.restul pe cai de lemn, pistoale cu apa, pesmeți in traistă și la luptă. Pentru ce o să vă spună la urmă ….

  14. MAPN se înroleze pe toți foștii președinți în frunte cu Iohannis Băsescu Constantinescu și boșorogul de Iliescu care au vândut această țărișoară

  15. Decît să merg iar în armata,mai bine invat rusă..ce plm a făcut tara sau statul pt mine?eu nu am putut fura nimic,decît m7nca,munca si iar munca…sa se duca-n plm ăștia fraierii patrioți și aia cu curu mărimea 72..nu sint dispus să încaseze gloanțe pt absolut nimeni.

      • Prrrost mai esti bai Cici; Pai sa trecem direct la moarte ! Cine este nebun sa mai si faca instructie , foame si jeg stiind ca o va mierli la dracu’n praznic ?? Trage tu primul, slugoi securist si mergi la dracu! „Viata” asta este o simulare , un experiment, dar un prost infatuat ca tine nu are cum sa priceapa.

  16. Nu comentati. I-ati aplaudat pe politicieni cand au taiat veniturile rezervistilor si activilor. Acum o sa le luati voi locul, ca ei nu mai vor.

  17. Toți vă credeti poeți și specialiști în domeniul securității dar ați uitat cum mămicile voastre alergau la pile și relații sa va scape de serviciu militar. Inventați tot felul de boli numai sa nu faceți armată

  18. Sa nu apucam ziua sufocați de taxe și impozite, facturi subvenționate și recalculate, preturi astronomice la orice de o să implorăm la centrul militar reîncorporarea.

  19. Eu nu cred că vor face așa ceva. La cât de iubiți sunt politicienii, să ne înroleze forțat și să ne dea arme cu muniție? Credeți că nu se găsește vreun nebun să dezerteze cu arma și cartușele din dotare și să se ducă după ei? Ar trebui să se gândească de două ori dacă vor să facă asta.

  20. De bine ce este am parasit tara, acu sunt bun sa ma intorc sa apar ce a mai ramas din ea? Pensiile speciale si ciurda de generali? Sa ma cac pe voi, renunt din timp la cetatenie

  21. @ Isărescu cică s-a jmecherit, nu mai susține creditarea sectorului privat, dă creditele la stat că să ia bancherii banii grămezi de bani de la stat și cu dobânzi mai favorabile, că statul crescu cererea de creditare și a crescut și dobânda , bancherii orientându-se să valorifice creșterea cererii de creditare, că să le plătească statul cu angajații dobînzi mai valoroase, ?

  22. & Cică guvernatorul guberniei BNR crescu dobânzile , conform creșterii cererii de creditare, nearătându-se interesat de obiectivul de funcționare al guberniei pe care o administrează, de stabilitate a prețurilor, încurajând și solicitările de angajări la statul ce se împrumută pentru pensii și salarii, probabil în ideea că „producțiile” acestora vor contribui la o mai eficientă activitate repriciproc avantajoasă pentru bancheri și statul împrumutat de bancheri, ? Deci, CA al BNR a corelat creșterea de dobânzi cu creșterea solicitărilor de creditare de de pe piața bancară , că să câștige mai mult din dobânzi, de la stat, afaceriștii cu rată a profitabilității mai redusă neavând probabil decât varianta de a se arăta indignați, ?

  23. & Deci, ăia de la gubernia BNR dau probabil credite ca bancherii, mizând pe faptul că ăia care se angajează pe zeci de ani le vor restitui împrumuturile și cu dobânzi favorabile, ?

  24. & Deci , gubernia BNR condusă de guvernatorul academician Isărescu Mugurescu încurajează, prin creșterea de dobânzi, angajările la statul ce se împrumută pe piața bancară, având probabil ca scop recuperarea creditelor acordate în condiții avantajoase și de eficientizare a activităților economice productive organizate de guvern, ?

  25. Mulți dintre noi ne-am întoarce, mă refer la cei care lucrează în afară ca și contractori. Dar e o singură problemă, salariu și dobitocimea. Majoritatea avem rate la bănci, voi credeți că majoritatea care am plecat am făcut-o din plăcere!
    Cu salariul ăla nu îți ajunge să duci un trai decent și să îți plătești rata la casă.

  26. & Deci , faptul că bancherii mizează pe economia de stat nu poate decât să încurajeze creșterile de investiții și cheltuieli ale sectoruli public și scăderea eficienței în sectorul privat, fapt pe care bancherii încercă să îl valorifice prin creșterea de dobâzi pe care să le obțină de la statul ce se împrumută, ?

  27. Adica statului ii trebe sclavi gratis sau pentru bani de nimic. Traiasca libertatea si democratia pentru care au murit eroii.

  28. Sa o ia pe masa obligatoriu , sa_ti celor care vor in armata salarii cu cele din Nato si vor veni Tinerii in Armata , nu adunătură de bosorogi cu salariu cat o pensie minimă

  29. & Deci ideea este cine ține cu CA al BNR și nu susține inițiativa privată , susține angajările la stat și este de acord să crească dobânzile și inflația și să facă academicianu’ de sovieto-capitalism „Feșteleacă Isărescu”, cine să fie la Cotroceni, ca să dea statul mai multe dobânzi bancherilor, că ășta și-a făcut și podgorie și după băutură halește inițiative private ale d’ăstora ce ce nu sunt eficienți pentru bancheri, ?

      • De ce-l jignesti fara motiv, ma, tampitile? E bine ca ne spurcām între noi, în vreme ce āia care ne vând de 32 de ani continuā sā se pishe pe tot poporul român, în lic sa-i bāgām in pamant, impreuna cu toate neamurile lor? Zii, e bine asa, prostovane? Crezi ca asa ne vom salva?

  30. Ce ne mai trebuie economie, dați-vă demisiile de pe unde sunteți angajați si mergeți in armata. Că așa cresc banii la buget, fără impozite pe salariu și cu deficit de personal în tot sectorul privat :))) Un plan foarte bun, sunt curios ce poate sa mearga prost. Doar nu credeți că un angajator vă păstrează dacă lucrați în altă parte și nu produceți nimic.

  31. Daca ne incorporeaza cu forta si fac greseala sa imi dea arma si munitie de razboi primii pe care ii voi impusca vor fi politicienii romanii. Ei sunt adevaratii dusmani ai poporului roman. Ii urasc si pe rusi findca sunt niste animale troli nenorociti dar pe politicienii nostrii ii urasc si mai tare. Ei sunt mai de condamnat decat rusii. Rusi daca vin peste noi vor comite numai atrocitati findca noi suntem pentru ei niste straini care trebuie exterminati dar politicienii romani nu au pic de mila de noi chiar daca suntem tori acelasi neam. Si atunci care sunt mai rai? Nu politicienii romani care si-au tradat neamul ca niste Iude? Deabia astept sa ma ia cu forta in armata si sa imi dea arma si munitie. O sa regrete amarnic.

  32. Numai prostii si sclavii merg la razboaie ,iar acest razboi este in interesul diavolului drogat si pedofil din west ,Victorie pentru Russia care se pisa pe Fatalai poponari NATO

  33. Sunt cel mai idiot troll din Europa de Est , am ramas repetent pe Savuskina 55 . Din 104 postari la acest articol , cel putin 85 imi apartin folosind nick-uri diferite . Daca nu postez , nu am denghi de hleb , samagon si mahoarca , Raionul ma taie de pe lista .

  34. Salutare băieți!!
    Văd că unii sunt pregătiți iar alții nu știu ce vor face in viitorii ani!!?
    O întrebare : acum 30_40 ani nu exista, o anumită ,,oaste”. 🌈. Oare se va înființa 🌈??
    Sunt numai buni de trimiși în verificarea terenului!!
    Sunt destui, oare se pot trimite ca spioni?? Credeți că o să îi rezolve pe ceilalți??

  35. Cred ca ati vrut sa spuneti că-i mobilizati si instruiti pe cei ce nu au facut armata, din 2007 in coace. Si aduceți-i pe cei ce stau la pensie de la 45 de ani !Nu va e rusine , obraznicilor ?

  36. Numai PROȘTII, TÂMPIȚII SI CRETINII MUNCESC GRATIS PENTRU…..EI !!!!! Nu sunt bani de salarii doar pentru pensiile speciale dar acum…..tot prostii să vină în armată și la muncă!!!!! Ăia cu pensiile speciale să meargă la război,muncă și ce mai trebuie nu tot proștii!!!!!!!💩💩

  37. Fac eu ceva pe capitalismul lor! Cei care se au îmbogățit fara muncă cinstită sa pună mâna pe arma să vadă cum se câștigă o pâine.Nu prin furt de lemne, contrabandă de țigări și orice altceva in afara de muncă.Eu nu țin arma în mână după ce și au băgat..
    toți in gura mea, care pe unde au apucat!Ai furat? Te ai îmbogățit numai cu smenuri? Du te și ți apără ,,averea,,.Că doar nu o sa apar eu toți escrocii și ,, femeiuștile,, democrate.
    .
    .

  38. Când oamenii vor înțelege că vremurile în care iarna aveai 27°C în casă (cu geamul deschis), că vara îți udai pogonul de bălării cu apă de la robinet, că noaptea îți luminai viloiu’ pe toate părțile sa vadă „dujmanii” ce tare ești, că se aruncă mâncare fiindcă asa am învățat de la consumerismul occidental, că vrem să ne plimbăm gagica cu beiamveul (așa zic ardelenii) până în colț la tutungerie, că moftul de a merge la Paris cu 100 de €, s-a cam smântânit si multe alte mofturi, atunci va fi cam târziu. Planeta asta mai are foarte puține de oferit. Deja se simte. Gândiți-vă mai bine cum se poate sa lungim boala, ca prea departe nu nu veți mai ajunge (inclusiv eu).
    Ce-a fost, nu se mai întoarce !
    Chestia un armata e praf în ochi, dincolo se aceste inepții este neant.

    • Da , si vezi ce tupeu au ? Inflatia creste de la o spatamana la alta , multi romani manca o data pe zi, baga cate 2 litri de benzina in rezervor si sunt talhariti de mafia securista la facturi , iar lor le arde de Mobilizare .

  39. & Deci, împrumuturile publice fiind pe vreo 30 de ani , cică să aleagă bancherii cine să le vireze dobânzile și rambursările, pentru salariile și pensiile plătite angajaților care să-i apere și să le învârtă „manivela sistemului” ,?

  40. O să le trimită jandarmul cu polițistul la ușă și o să-l ia pe om în Armată”, Pai de ce nu se duce politistul in Armata? ca jandarmul e deja.

  41. La cum ai vorbit până acum domnule Comandor nu este decât o concluzie. Oamenii care au murit la revoluție, au murit degeaba și torționari că ține trăiesc, și poate între acei morți sunt oameni care au fost chinuiți de tine și au murit că să poți tu sa faci pe faraonul aici. TORȚIONARULE

  42. Se lupta americanii cu rusii pina la ultimul ucrainian, razboi prin interpusi, iar daca cumva va ajunge razboiul in Europa cu atit mai bine pentru americani, vor face iar praf si pulbere toata Europa.

  43. & Capitalismul vă oferă șansa relizării personale conform concepției proprii despre felul în care individul contribuie devenirea societății capitaliste durabil dezvoltată, ?
    Bă, pă cine dracu apărați bă voi că au zis ăștia că în capitalism nu se mai fură, fiind o societate mai evoluată , cu prosperitate și indivizi educați, ?

  44. & Deci, un nivel mai crescut de educație implică mai puțină instrucție de apărare căci se consideră că indivizii mai educați contribuie la bunăstarea și liniștea societății educată avansat, ?

  45. Eu cred ca trebuie sa mobilizati si sa concentrati pe cei ce i-ati lăsat la pensie la 45 de ani. Nu persoanele care muncesc in privat ca sa va produca voua salariile si pensiile nesimtite.

  46. & V-a zis Nicolae Ceaușescu să nu vă lăsați de învățat și voi că nu, că vă apucați de afaceri și de tunuri și acum că vreți apărare d’asta sovietizată de stat, că să găsiți pă unii care să vă dea bani să-i apărați , ? Ai bă, care-i treaba cu apărarea fi-r-ați ai dracu să fiți, pă cine dracu apărați, ? Ai dracu altă instrucție mai aveți, ? V-ați schimbat ideologia , ? Vreți să vă faceți sovietici, ?

  47. & V-ați prostit dracu atâta „instrucție stelară” de la atâți generali de stâga-dreapta, ? Nici nu erați prea deștepți, însă și cu așa generali, ?

  48. @ Elena (11:54)!?…
    Ainte de a JUDECA evenimentele din 1989,TREBUIA sa „fregventezi” temeinic orele de GRAMATICA la scoala,la care ai ramas REPETENTA cu DIPLOMA de analfabetă.! Se SCRIE: N-ATI facut-o, ATI trait, I-ATI nenorocit, ATI dorit, ATI stat, I-ATI subjugat. !!. Pacat de varsta TA de pensionară IGNORANTA !.

  49. & Ce v-ați dorit cel mai mult și mai mult când ați fost micuți să vă faceți când veți fi mari, și nu v-a lăsat guvernatorul Mugur Isărescu cre revendică drepturi de a acorda permisiuni bancare de evoluție a câștigurilor , ?

  50. & De reamintit și faptul că academicianul Isărescu vorbea la TV despre Harpagon, în emisiuni pe teme economice și bancare, alături și de academicianul Dăianu, care vorbe îndeosebi despre investiții, conturi curente , deficite, capitalizare, altele, ?

  51. @ Constantinescu Valentin-Ionut (22:26)..Daca NU ai NIMIC in cap, mai bine umple-l cu „RAHAT”.

  52. Sa vezi armata în frunte cu jeneralul instruit , camuflat în straie albe lie nastaca expert rachete ping-pong și in tragerea feminina din toate pozițiile de senvirte putin in loc cu tot cu racheta nucleară.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger