AcasăSOCIALSe circulă în condiții de iarnă pe mai multe drumuri naționale. Unde...

Se circulă în condiții de iarnă pe mai multe drumuri naționale. Unde s-au semnalat ninsori abundente

Se circulă în condiții de iarnă pe mai multe drumuri naționale. Unde s-au semnalat ninsori abundente (foto: captură video)

Iarna pare decisă să-și intre în drepturi, astfel că, marți dimineață, ninge în mai multe județe.

Un mesaj venit în dimineața zilei de marți, 8 februarie, de la Centrul Infotrafic al Poliției Române este menit să ajungă în atenția conducătorilor auto, fiind anunțate drumurile naționale (DN) pe care se circulă în condiții de iarnă și unde au fost semnalate ninsori.

Astfel, conform datelor anunțate de Infotrafic la ora 7, „se circulă în condiții de iarnă, fiind semnalate precipitații sub formă de ninsoare abundentă în județele Brașov (DN 1 Predeal), Covasna (DN 11 Brețcu-Oituz), Prahova (DN 1 Azuga și Bușteni) și Vrancea (DN 2D Tulnici – limită cu jud. Covasna)”, acționându-se pentru deszăpezire.

Pe ce DN-uri se circulă în condiții de ninsoare slabă

Totodată, s-a aflat că se circulă în condiții de iarnă, „fără restricții de trafic și cu ninsoare slabă”, în județele Bihor (DN 75 Vârtop-Nucet), Bistrița-Năsăud (DN 17 Pasul Tihuța), Prahova (toate arterele rutiere, cu excepția DN 1).

De asemenea, s-a anunțat că pe autostrăzile A1 București – Pitești, A1 Sibiu-Deva, A2 București – Constanța și A3 București-Ploiești se circulă în condițiile unui carosabil umed, fără precipitații, cu vizibilitate bună, valorile de trafic fiind normale.

Aceeași sursă menționează că, „din cauza ninsorii abundente și a viscolului, traficul rutier este oprit pe DN 67C, între localitățile Novaci și Rânca, pe tronsonul kilometric 16-34+800 de metri”, acolo unde se acționează pentru deszăpezire.

Totodată, Infotrafic a anunțat că urmare a vântului puternic, au fost suspendate manevrele în Bara Sulina.

Recomandări pentru șoferi

În așa fel încât să fie evitate orice incidente rutiere, conducătorilor auto și se recomandă să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să aibă în vedere faptul că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos și să își asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale.

Totodată, reprezentanții Infotrafic le reamintesc șoferilor că este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă în cazul deplasărilor pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

394 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger