AcasăSOCIALSe apropie iarna, trebuie să-ţi schimbi cauciucurile. S-au scumpit tarifele la vulcanizări...

Se apropie iarna, trebuie să-ţi schimbi cauciucurile. S-au scumpit tarifele la vulcanizări + Poliţia dă amenzi uriaşe

Se apropie iarna, trebuie să-ţi schimbi cauciucurile. Atenţie, s-au scumpit vulcanizările! Ce amenzi uriaşe dp poliţia

Conform prevederilor din Codul Rutier, pentru circulaţia pe drumurile care sunt acoperite cu gheaţă, zăpadă sau polei sunt necesare cauciucurile de iarnă.

Şoferii care vor fi depistaţi în trafic cu maşinile neechipate corespunzător vor fi drastic amendaţi de poliţiştii de la Rutieră.

S-au scumpit cauciucurile

Sezonul acesta, șoferii cumpără anvelope de iarnă cu aproximativ 20% mai scumpe, iar prețurile vor mai crește, spun specialiștii. Mai mult va costa și manopera, din cauza facturii la energia electrică.

„O anvelopă 205 pe 55 pe 16, care este foarte uzuală în acest moment, dacă astăzi este 258 de lei, anul trecut aceeași anvelopă, preț cu tot cu TVA și fără servicii, anul trecut a fost aproximativ 210 lei”, a spus un vânzător de anvelope, pentru Digi24.

Manopera la vulcanizare costă mai mult

Şoferii vor scoate din buzunar mai mulţi bani şi pentru montarea anvelopelor pe maşini.

Acum 300 de lei, anul trecut, nu mai știu, cred că în jur de 200, spune clientul unui service auto. În funcție de utilități și de cuantumul acestora, este posibil ca manopera, începând cu noiembrie, să se modifice”, a afirmat un mecanic.

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când începe să ningă, indiferent de perioadă, cât timp este carosabilul acoperit de zăpadă.

Amenda pentru şoferii care circulă pe drumurile acoperite de zăpadă, gheaţă sau polei cu anvelope neadecvate se sancţionează cu o amendă din clasa a IV-a de sancţiuni cuprinsă înte 9 şi 20 de puncte de amendă, acestea fiind echivalente cu o sumă cuprinsă între 1.305 şi 2.900 de lei.

author avatar
Andrei Ștefan
359 afisari

5 COMENTARII

  1. Cand drumurile ”sunt acoperite cu gheaţă, zăpadă sau polei ” nu ai ce cauta pe sosea daca nu ai lanturi. Restul e vrajeala.

    • Părere ce o are și Traffic Injury Research Foundation (TIRF) din prov. canadiană Ontario. Cauciucurile de iarnă nu reduc nr accidentelor dar dau băti de cap cu reciclarea. Unde ești Greta? Guvernul prov. Ontario a scos obligativitatea acestora.
      „Ministerul Transporturilor din Ontario face referire la un studiu publicat de Traffic Injury Research Foundation (TIRF) în 2012. Studiul arată că anvelopele de iarnă sînt mai bune decât anvelopele all-season sau de vară, de îndată ce temperatura scade sub 7 grade Celsius, dar nu au existat date suficiente care să arate că această performanță mai bună s-a tradus într-o reducere vizibilă a accidentelor.”
      În porv. vecină Quebec, nr accidentelor în primii ani după ce i-au obligat la cauciucuri de iarnă nu scăzut ci a crescut, șoferii crezînd că pot orice. Felul cum conduci, nu cauciucurile sau performanțele mașinii, este cel mai însemnat lucru.
      Totul este de a ne face viața cît mai grea (scumpă, opreliști, timp pierdut) nu pt a ne avea grija. Cine n-a văzut aceasta cu plandemia este orb, trăiește degeba.

  2. Culmea, de noaptea mintii , aceasta institutie a statului Garda de mediu Suceava , face plangere penala Spitalului Judetean Suceava pentru ca a luat masuri de alungare a ciorilor din preajma institutie medicale , ciori ce sunt trecute in legislatie ca fiind DAUNATORI ce decimeaza culturile agricole , pomicole si gospodariile particulare !!!!
    De mentionat ca aceasta institutie a statului roman Garda de mediu Suceava , se ocupa de protectia ciorilor in timp ce DE TREI ANI ISI BATE JOC SI NU REZOLVA PETITIILE REPETATE ALE LOCATARILOR DIN BLOCUL NR . 73 . DIN CARTIERUL ZAMCA DIN SUCEAVA , CARE SE PLANG DE ZGOMOTUL INSUPORTABIL PRODUS DE MOTOARELE VENTILATOARELOR DE LA MAGAZINUL LIDL DE AICI , AMPLASATE IN MOD ILEGAL IN APROPIEREA FATADEI ESTICE ALE ACESTUI BLOC !!!!
    LOCATARII ACESTUI BLOC DUPA REPETATE PLANGERI IN TIMP DE TREI ANI FACUTE LA INSTITUTIILE DE MEDIU SI CARE NU AU REZOLVAT NIMIC , AU HOTARAT IN ULTIMA INSTANTA SESIZAREA ORGANIZATIEI MONDIALE A SANATATII !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger