AcasăSOCIALSe anunță protest în fața Primăriei Capitalei. Robert Negoiță: „Primarul general are...

Se anunță protest în fața Primăriei Capitalei. Robert Negoiță: „Primarul general are obligația de a îndrepta o ilegalitate”

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a susținut marți, 14 noiembrie, o conferință de presă în care a prezentat demersurile inițiate pentru recuperarea terenului retrocedat din parcul IOR. Edilul Negoiță l-a avut alături, la întâlnirea cu presa, pe Adrian Țuțuianu, secretar general adjunct al Guvernului.

Așa s-a aflat că joi după-amiază, în 16 noiembrie, urmează să aibă loc un protest, în fața Primăriei Municipiului București, organizat cu scopul de a salva zona retrocedată din parcul IOR.

Robert Negoiță: Primarul general are obligația de a îndrepta o ilegalitate

sursa foto: Primăria Sectorului 3

Țin să le mulțumesc tuturor celor care susțin salvarea terenului retrocedat ilegal din parcul IOR. Avem nevoie de implicarea cât mai multor oameni, sper să-l putem convinge pe primarul general de necesitatea de a ataca în instanță titlul de punere în posesie. În urmă cu aproape o jumătate de an s-a angajat public că în șase săptămâni va analiza și va identifica o soluție.

Demersul nu s-a finalizat, iar primarul general are obligația de a îndrepta o ilegalitate. Așa că ne alăturăm joi, 16 noiembrie, de la ora 16.00, în fața Primăriei Municipiului București, la protestul de salvare a zonei retrocedate din IOR. Acesta a fost, este și va rămâne parc”, a declarat primarul Robert Negoiță.

Țuțuianu: Preocuparea primarului Negoiță este firească

Adrian Țuțuianu, secretar general adjunct al Guvernului, a făcut, la rândul său, mai multe precizări pe acest subiect.

Robert Negoiță este primul primar care în anul 2013 a luat decizia de a introduce o acțiune în instanță prin care a cerut constatarea nulității absolute a dispozițiilor de retrocedare emise în 2005 de fostul primar Adriean Videanu. Preocuparea primarului Robert Negoiță pentru restabilirea situației juridice a terenului de 12 hectare din parcul IOR este firească.

Asocierea noastră în demersul de sensibilizare a primarului general pentru promovarea unei acțiuni în instanță este normală. Mă bucur că este alături de noi la mitingul pe care îl organizăm joi, 16 noiembrie”, a declarat Țuțuianu, citat într-un comunicat de presă transmis de Primăria Sectorului 3.

De altfel reprezentanții instituției locale amintesc faptul că această conferință de presă „se înscrie în seria apelurilor publice și a acțiunilor prin care se urmărește determinarea primarul general, Nicușor Dan, de a ataca în instanță dispozițiile de retrocedare a terenului de 12 hectare din parcul IOR”.

Deja Prefectura Municipiului București a atacat în instanță dispozițiile de retrocedare din 2005.

author avatar
Andrei Coman
223 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri