AcasăSOCIALLegea centralelor de apartament, pe masa Guvernului. Ce pățesc cei care deja...

Legea centralelor de apartament, pe masa Guvernului. Ce pățesc cei care deja sunt independenți

Se anunță pasul decisiv în cazul legii privind interzicerea centralelor de apartament. Ministrul Mediului: „Nu va exista retroactivitate”Se anunță pasul decisiv în cazul legii privind interzicerea centralelor de apartament. Ministrul Mediului: „Nu va exista retroactivitate” (foto: europafm.ro)

Apar noi detalii în privința demersurilor ce vizează eliminarea centralelor de apartament.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat recent că peste doar câteva zile va fi prezentată coaliției o variantă de text de lege. „Centralele de apartament existente nu pot fi afectate de nicio reglementare legală și nici retroactiv nu se mai poate face mai nimic sau este foarte greu să revenim la sisteme centralizate acolo unde toți s-au debranșat și fiecare apartament are propria centrală”, a declarat ministrul Mediului, la Europa FM.

Tanczos Barna s-a arătat de părere „că schimbarea va fi lină și îngrijorările nu sunt fundamentate pentru că sunt foarte multe blocuri unde se folosesc aceste tehnologii de centrală la comun la nivel de scară sau bloc”. Și a subliniat că în cazul caselor „se va merge în continuare pe centrale individuale”.

Ce urmează?

Oficialul guvernamental a explicat că cursul săptămânii viitoare într-o ședință a coaliției de guvernare se va prezenta un draft al legii. „Săptămâna viitoare o să prezentăm o variantă de text de lege coaliției în următoarea ședință a coaliției și dacă acest lucru se susține și la nivelul coaliției, putem să intrăm pe un circuit de avizare. În primăvară.

Nu va exista retroactivitate nu se va aplica pentru proiectele care sunt deja în dezvoltare – care au fost începute, care au deja certificatul de urbanism emis”, a precizat ministrul Mediului, la postul de radio amintit.

author avatar
Andrei Coman
787 afisari

7 COMENTARII

  1. Dacă:
    Măsurile prin care UE urmărește reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră nu sunt implementate de către toate țările din lume și implementarea lor în UE nu rezolvă problema la nivel global,
    De ce ne grăbim să le adoptăm ?

  2. Care coalitie de guvernare???
    Dobitocul asta are creierul pierdut prin stepele Asiei.
    In vara avem alegeri anticipate si demiterea nazistului de la Cotroceni.

  3. Romania = 35% din gospodarii racordate la reteaua de gaze
    Ungaria = 90% din gospodarii racordate la reteaua de gaze
    Acum ati inteles de ce vrea unguru’ sa interzica centralele de apartament?
    PS: cautati pe net ce productie de gaze (pe cap locuitor) are Ungaria fata de Romania…

  4. Centralele individuale in condensatie cu randament de peste 90 la suta cu ce vreti sa le inlocuiti? cu megastructuri cu randamente de 70-80 la suta mai poluante,la colterm Timisoara se arde cabune inferior cu cu impuritati de pamant si pietre,care polueaza mai mult?.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger