AcasăSOCIALSe anunță noi restricții pentru Capitală? Prefectul Alin Stoica: „Ele trebuie regândite”

Se anunță noi restricții pentru Capitală? Prefectul Alin Stoica: „Ele trebuie regândite”

Alin StoicaSe anunță noi restricții pentru Capitală? Prefectul Alin Stoica: „Ele trebuie regândite”

Măsura închiderii magazinelor la ora 18.00 în zilele de weekend a nemulțumit bucureștenii. Aceasta a dus la aglomerări suplimentare, fapt ce l-a determinat pe prefectul Capitalei să ia în calcul stabilirea de noi restricții.

Alin Stoica a anunțat că săptămâna aceasta va avea discuții cu reprezentanții magazinelor, pentru a stabili dacă se ia în calcul schimbarea programului de închidere. Asta în contextul în care limitarea programului de funcționare până la ora 18.00 în weekend a dus la formarea aglomerațiilor în unele magazine, adică fix lucrul pe care această măsură trebuia să-i împiedice.

Presiunea pe spitale este unul dintre factorii care poate să determine luarea de măsuri suplimentare chiar dacă rata de infectare scade”, a precizat Alin Stoica, la Antena 3.

Alin Stoica, despre eficiența măsurii privind limitarea programului magazinelor”

„Dacă aceste măsuri duc la aglomerări suplimentare atunci ele trebuie regândite sau însoțite de alte măsuri. De exemplu, pentru marile magazine, unde prevedeam că este posibil să se întâmple astfel de aglomerări, am luat și măsura complementară de a asigura cei 7 metri pătrați pe fiecare client, am văzut în ultima vreme că sunt mai multe cazuri grave”, a declarat prefectul Capitalei.

Alin Stoica a mai afirmat că activitatea comercială a magazinelor poate continua după ora 18.00, prin sistemul de livrări la domiciliu.

„Din punctul de vedere al Instituţiei Prefectului şi al atribuţiilor acesteia, instituţia are menirea de a aplica regulile şi legile care sunt impuse de Parlament şi de Guvern. Deci nu avem noi căderea să comentăm aceste reguli. Măsura (…) limitează şi ora de deplasare în afara locuinţei şi ora până la care agenţii economici sunt deschişi, atunci evident, se reduc şi numărul de contacte datorită reducerii deplasării şi aglomerările, a insistat Alin Stoica.

author avatar
Andreea Vlad