AcasăSOCIALSe află copiii românilor în pericol? Anunţ alarmant despre testele de salivă...

Se află copiii românilor în pericol? Anunţ alarmant despre testele de salivă ce au ajuns în şcoli

teste salivaSe află copiii românilor în pericol? Anunţ-ŞOC despre testele de salivă ce au ajuns în şcoli

Testele de salivă pe care Guvernul doreşte ca preşcolarii şi elevii să le folosească în unităţile de învăţământ au început să ajungă deja la destinaţie. Dar este o mare problemă: au fost livrate în școli în cutii mari de carton în care se găsesc 50 de bețișoare într-o pungă, 50 de căpăcele într-o pungă, 50 de flacoane într-o pungă, 50 de pliculețe cu substanță într-o pungă.

„Făra instrucțiuni, fără prospect. Noaptea minții!”, spune senatorul USR, Ștefan Pălărie.

Profesorii se vor lupta cu kit-urile de asamblare

Senatorul USR acuză că ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu va ieși triumfător să anunțe că testele au sosit în școli, când, de fapt, profesorii trebuie să găsească soluții ca „din seturi de batjocură de 50 de căpăcele și alte ingrediente să asambleze kituri unitare complete”.

Astăzi seara, la ora 18:30 (vineri – n.r.), au sosit în școli testele de salivă mult promise. În niște cutii mari de carton în care se găsesc 50 de bețișoare într-o pungă, 50 de căpăcele într-o pungă, 50 de flacoane într-o pungă, 50 de pliculețe cu substanță într-o pungă.

Făra instrucțiuni, fără prospect. Noaptea minții!!!! Ordinul este ca joi toți copiii din școală să primească câte un test de salivă aplicat. Profesorii trebuie să găsească soluții ca din seturi de batjocură de 50 de căpăcele și alte ingrediente să asambleze kituri unitare complete”, spune, pe Facebook, senatorul USR Ștefan Pălărie.

Sorin Cîmpeanu, apel către părinţi

Ministrul Educaţiei admite că autorităţile nu au posibilitatea de a se asigura în privinţa realităţii rezultatelor testelor făcute acasă.

Neexistând obligativitatea testării, nu există posibilitatea de a ne asigura.

Ce putem noi să facem, apel la responsabilitate pentru a se administra aceste teste, pentru a se anunţa în timp şi corect rezultatul acestor teste, pentru că este interesul fiecărui copil şi fiecărui părinte şi, de asemenea, împreună cu Ministerul Sănătăţii, vom găsi foarte rapid, până când vor fi administrate primele teste, o cale de a promova simplitatea acestei administrări prin mesaje video uşor de înţeles”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Acesta a menţionat că universităţile de medicină şi farmacie s-au oferit să sprijine ”cu un minim instructaj” administrarea acestor teste.

author avatar
Andrei Ștefan