AcasăSOCIALSe află copiii românilor în pericol? Anunţ alarmant despre testele de salivă...

Se află copiii românilor în pericol? Anunţ alarmant despre testele de salivă ce au ajuns în şcoli

teste salivaSe află copiii românilor în pericol? Anunţ-ŞOC despre testele de salivă ce au ajuns în şcoli

Testele de salivă pe care Guvernul doreşte ca preşcolarii şi elevii să le folosească în unităţile de învăţământ au început să ajungă deja la destinaţie. Dar este o mare problemă: au fost livrate în școli în cutii mari de carton în care se găsesc 50 de bețișoare într-o pungă, 50 de căpăcele într-o pungă, 50 de flacoane într-o pungă, 50 de pliculețe cu substanță într-o pungă.

„Făra instrucțiuni, fără prospect. Noaptea minții!”, spune senatorul USR, Ștefan Pălărie.

Profesorii se vor lupta cu kit-urile de asamblare

Senatorul USR acuză că ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu va ieși triumfător să anunțe că testele au sosit în școli, când, de fapt, profesorii trebuie să găsească soluții ca „din seturi de batjocură de 50 de căpăcele și alte ingrediente să asambleze kituri unitare complete”.

Astăzi seara, la ora 18:30 (vineri – n.r.), au sosit în școli testele de salivă mult promise. În niște cutii mari de carton în care se găsesc 50 de bețișoare într-o pungă, 50 de căpăcele într-o pungă, 50 de flacoane într-o pungă, 50 de pliculețe cu substanță într-o pungă.

Făra instrucțiuni, fără prospect. Noaptea minții!!!! Ordinul este ca joi toți copiii din școală să primească câte un test de salivă aplicat. Profesorii trebuie să găsească soluții ca din seturi de batjocură de 50 de căpăcele și alte ingrediente să asambleze kituri unitare complete”, spune, pe Facebook, senatorul USR Ștefan Pălărie.

Sorin Cîmpeanu, apel către părinţi

Ministrul Educaţiei admite că autorităţile nu au posibilitatea de a se asigura în privinţa realităţii rezultatelor testelor făcute acasă.

Neexistând obligativitatea testării, nu există posibilitatea de a ne asigura.

Ce putem noi să facem, apel la responsabilitate pentru a se administra aceste teste, pentru a se anunţa în timp şi corect rezultatul acestor teste, pentru că este interesul fiecărui copil şi fiecărui părinte şi, de asemenea, împreună cu Ministerul Sănătăţii, vom găsi foarte rapid, până când vor fi administrate primele teste, o cale de a promova simplitatea acestei administrări prin mesaje video uşor de înţeles”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Acesta a menţionat că universităţile de medicină şi farmacie s-au oferit să sprijine ”cu un minim instructaj” administrarea acestor teste.

author avatar
Andrei Ștefan
690 afisari

7 COMENTARII

  1. LA ROMÂNI ORICE CHESTIE ȚINE TREI ZILE. MĂ MIR CĂ CHESTIA COVID A ȚINUT ATÂT DE MULT.

  2. Se face scoala in Romania…scuipand….
    Nenoricitii astia cand se testeaza..vedea i as pe toti dusi.

  3. testele sint o golaneala la fel de mare ca si vaxx .o ocazie de facut bani pentru smecheri , din simplul motiv ca dau rezultate false , pozitive . sint scoase de peste tot ca proba de covid inclusiv de cdc .

  4. Cine este vinovat de acest dezastru,
    Noi desigur,ca am ales o momaie
    Un gangait cu casti in urechi si capastru
    Un prostovan manuit de o ura molaie!

    Inaintea lui a fost o otreapa
    Tot hoata si tot rea si proasta
    Doi indivizi ce au dus tara la groapa
    Doua hahalere cu mintea ingusta

    Doi interlopi traficanti si hoti
    Au distrus ce era de distrus
    Iar acum am ajuns ca noi toti
    Sa platim prostia acestor papusi

  5. De ce va mirati ?Toate produsele de la export nu au prospect in romana Au dar in portugheza sarba croata Cele care au sunt in romana sunt redactate ambiguu ,cu grseli si aiureli Am cumparat o pompa de stropit cu acumulatori si a mers 5 minute Nu am stiut cum sa o pun la incarcat ,cu ce butoane pornite si cu care oprite In ce conditii si cum Nu scrie si s a ars Ce mai vreti ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger