AcasăSOCIALScumpirile îi ţin pe români acasă, de Sărbători! Care sunt cele mai...

Scumpirile îi ţin pe români acasă, de Sărbători! Care sunt cele mai mari cheltuieli, de Crăciun

pensii

Anul acesta, mai mult ca oricând, românii se pregătesc să-și petreacă Sărbătorile acasă, decât plecați în vacanță. Bugetele sunt în scădere din cauza creșterii prețurilor la utilități, alimente și carburanți.

Cert este că opt români din zece petrec Crăciunul acasă anul acesta din cauza scumpirilor la energie electrică și a alimentelor.

Bugetul de Sărbători – 1090 lei

Conform unui sondaj, bugetul mediu pentru sărbătorile de iarnă în acest an ajunge la pragul de 1090 de lei cu 7% mai mare decât anul trecut.

Printre principalele cheltuieli se numără mesele festive, dar și cadourile pentru cei dragi, astfel că 25% dintre respondenți spun că își vor permite să își mărească bugetul în acest an.

Motive pentru reducerea cheltuielile de sărbători față de anul trecut:

  • creșterea prețurilor la utilități – gaze, electricitate, întreținere, menționat de 40,3%,
  • creșterea prețurilor la alimente – 34,6%
  • creșterea prețurilor la carburanți pentru 17,7%.

80% din români rămân acasă

Astfel că 80% dintre respondenți afirmă că își vor petrece sărbătorile de iarnă acasă, lângă familie. În același context menționez că analiștii încă avertizează despre prețurile care vor continua să crească și în luna decembrie.

În ceea ce privește bradul de Crăciun, 58,2% vor împodobi un brad ecologic, 21,8% dintre intenționează să cumpere un brad natural, iar 6,43% vor să opteze pentru un brad la ghiveci, în timp ce 13,5% nu intenționează să își facă bradul.

author avatar
Andrei Ștefan
235 afisari

6 COMENTARII

  1. Eu nu cheltui nimic. Voi alege un poponar care sa ma rasfete cu p uli in c ur si in gura la ”cumpana’ dintre ani.

      • POSTACII DE PE ZIARE.COM AU POPOSIT SI AICI 😁.
        COMENTARII LA FEL DE ABJECTE CA PE ZIARE.COM XXX
        POPOSITIVA BINE JEGURILOR

      • Da! Dar cu o conditie Barbule! Sa ma iei de amant ptr luna ianuarie dupa babardeala de la ”cumpana” dintre ani.

  2. Acasă să stea, că nu vor să iasă în stradă la proteste, la vot nu merg pentru că ei „știu” că „nu au cu cine vota” sau mai bine e la un pet cu bere și o slană sau coaste pe grătar decât să voteze.
    Toate ăstea se plătesc, dar vitele tot în staul vor zace și vor rumega. Plus că se vor uita la „emisiuni” cu și pentru retardați de soiul „las ferbinți”, „șăfi la șurie” și naiba mai știe ce emisiuni dau tembeliziunile progresiste ca hantenele, proteveaua și umedigi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger