AcasăSOCIALŞcoala reîncepe cu ore "remediale" şi "ore de consolidare". Ministrul Educaţiei, Sorin...

Şcoala reîncepe cu ore „remediale” şi „ore de consolidare”. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a explicat ce înseamnă asta

sorin cimpeanuŞcoala reîncepe cu ore "remediale" şi "ore de consolidare". Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a explicat ce înseamnă asta

Şcoala este programată să reînceapă la data de 8 februarie, dar o decizie fermă în acest sens se va data pe 2 februarie.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat luni pot organiza ore „remediale” şi „ore de consolidare” a materiei.

Reprezentantul Guvernului a explicat ce înseamnă aceste concepte

Ne dorim ca școala să înceapă, conform celor anunțate, în 3 scenarii: scenariul verde (rata de infectare să fie sub 1 la mia de locuitori -toate școlile deschise), scenariul galben (între 1 și 3 la mia de locuitori rată de infectare – grădinițe, învățământ primar plus clasele VI-VIII și XII-XIII, de asemenea cu prezență fizică), și scenariul roșu (cu rata de infectare peste 3 la mie, dar nu mai mult de șase la mie, pentru că știm bine că la peste șase la mie intră în carantină întreaga localitate – vor merge fizic toți copiii de grădiniță și elevii din învățământul primar).

Universitățile, beneficiind de autonomie universitară, vor lua propriile decizii”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la postul de radio Digi FM.

Profesorii vor primi bani în plus

În interiorul acestor ore numite generic remediale se pot organiza şi ore de consolidare a materiei predate.

În cazul în care un profesor a predat absolut tot, elevii au asimilat absolut tot ce a predat şi aceşti profesori vor avea dreptul să acceseze aceste ore de pregătire pentru consolidarea performanţei de data aceasta şi nu pentru recuperarea pierderilor. Vor putea primi bani şi aceşti profesori (n.r. care consolidează materia)”, a mai spus ministrul.

Se vor recupera 5 ore pe săptămână

Numărul de ore remediale va fi stabilit de evaluările pe care fiecare profesor le va face. Pachetul de cinci ore săptămânal poate fi organizat în funcţie de decizia profesorului luată împreună cu elevii şi cu consultarea părinţilor.

Ministerul Educaţiei susţine absolut orice variantă”, a mai zis Sorin Cîmpeanu.

author avatar
Andrei Ștefan
285 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu stiu daca la altceva se pricep , dar la imbogatirea vocanularului sunt asi: remedial, rezilienta, carantinare, etc.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger