AcasăSOCIALȘcoala online face ”victime” printre profesori. Primele cadre didactice sancționate

Școala online face ”victime” printre profesori. Primele cadre didactice sancționate

Școala online face ”victime” printre profesori. Primele cadre didactice sancționate (foto: Facebook/Ministerul educației)

Pe fondul înmulțirii cazurilor noi de infectări cu COVID-19 în România, de luni urmează să se aplice o măsură unitară la nivel național, pe care a anunțat-o chiar președintele Iohannis, prezent, recent, de la Palatul Victoria: ”școlile să treacă toate în online”.

Până să se aplice această măsură, care face parte dintr-un set de decizii decise de autorități, în încercarea de a stăvili răspândirea infectărilor cu noul coronavirus, s-a aflat că s-au dispus sancțiuni în cadul a două cadre didactice care ar fi refuzat să predea online, în conformitate cu hotărârile valabile deja, respectiv a scenariului ce prevede desfășurarea cursurilor prin intermediul internetului.

Astfel, unui cadru didactic de gimnaziu, din județul Dâmbovița, i s-a desfăcut contractul de muncă, din acest motiv, conform realitatea.net. De asemenea, un profesor de liceu din Vrancea s-a ales cu sancțiuni de natură salarială, tot pentru că nu ar fi predat în sistem online.

Câte școli erau vineri în SCENARIUL ROȘU

Din câte au precizat, vineri, reprezentanții Ministerului Educației, referitor la datele actualizate privind scenariile de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel național, în funcție de evoluția situației epidemiologice, 4.502 unități de învățământ erau în scenariul roșu, adică în sistem exclusiv online, 7.967 în scenariul 1, cel verde, și, respectiv, 5.187 de unități de învățământ în scenariul 2, cel hibrid.

Ce spunea Iohannis, la Guvern

Joi seară, aflat la Palatul Victoria, Klaus Iohannis a trecut în revistă, la începutul ședinței de Guvern, măsurile pe care intenționează să le ia autoritățile. ”Sunt necesare măsuri ferme, măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei. Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare măsuri în plan național, precum școlile să treacă toate în online, angajații și din public, și din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil. Magazinele trebuie să fie închise seara cel târziu la ora 21:00, circulația pe timpul nopții trebuie restricționată. Petrecerile și cele publice și cele private trebuie interzise, târgurile și piețele trebuie închise.

Portul măștii trebuie să devină obligatoriu peste tot în țară, în toate locurile publice și la toate locurile de muncă, indiferent dacă vorbim de locuri publice din interior, cum este aici în sala guvernului, sau în exterior, portul măștii trebuie generalizat și trebuie să fie obligatoriu, iar firmele și autoritățile trebuie obligatoriu să-și decaleze programul de funcționare, astfel încât și transportul public să funcționeze cu o încărcare mult mai mică, permițând în acest fel distanțarea suficientă între persoane”, declara Iohannis.

140 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger