AcasăSOCIALSchior fugărit de urs pe pârtie, la Predeal. Gestul care i-a salvat...

Schior fugărit de urs pe pârtie, la Predeal. Gestul care i-a salvat viața în ultimul moment (VIDEO)

schiorSchior fugărit de urs pe pârtie, la Predeal. Gestul care i-a salvat viața în ultimul moment (VIDEO) / captură video

Spaima vieții pentru un turist care schia, sâmbătă, pe o pârtie din Predeal. Bărbatul s-a întâlnit cu un urs pe urmele sale.

Animalul sălbatic a alergat după schior minute bune. Din imaginile apărute pe rețelele de socializare părea că va reuși să-l prindă pe bărbat.

„Dă-i mai repede, dă-i mai repede! Hai, că te fugărește ursul! Dă-i mai repede! Doamne ferește… Dă-i mai repede, nu te mai uita înapoi! Nu te mai uita înapoi!”, i-au strigat oamenii din telescaun.

Dar schiorul a accelerat coborârea și a avut o idee genială. După ce a aruncat rucsacul din spate, ursul s-a repezit direct la el și a uitat de urmărire.

Potrivit jandarmilor montani, în cursul zilei au fost primite trei apeluri la 112 care semnalau prezența unui urs. Două apeluri se refereau la pârtia Clăbucet, iar un altul la pârtia pe care schia turistul fugărit de animal. Pârtie care, din câte se pare, era închisă.

La fiecare dintre apelurile primite sâmbătă, jandarmii s-au deplasat în zonă cu un ATV cu șenile, iar ursul, speriat probabil de zgomot, s-a refugiat în pădure.

„La fiecare apel, jandarmii montani au intervenit prompt si au indepartat animalul de pe partie. Datorita faptului ca la interventie au folosit un ATV cu senile, zgomotul produs a izgonit ursul in padure. In urma apelurilor repetate, am luat legatura cu administratorul fondului de vanatoare, care va demara procedurile pentru relocarea animalului”, a precizat IJJ Brasov, potrivit Agerpres.

În consecință, autoritățile din Brașov au emis două mesaje Ro-Alert.

author avatar
Andreea Vlad