AcasăSOCIALSchimbări importante în Educație! Veștile de ultim moment primite de elevi! Ministrul...

Schimbări importante în Educație! Veștile de ultim moment primite de elevi! Ministrul Educației: „Se renunță la…” – VIDEO

Schimbări importante în Educație! Veștile de ultim moment primite de elevi! Ministrul Educației: „Se renunță la...” - VIDEO

Anunțuri de ultim moment pentru elevi și profesori, dar și pentru părinții care se interesează constant despre situația școlară a copiilor lor.

Se anunță noi schimbări în Educație, în sistemul preuniversitar. S-a aflat că se renunță la mediile semestriale și la obligativitatea tezelor de la final de semestru.

Sunt modificări ce urmează să fie cuprinse, marți, într-un ordin de ministru, ce va fi publicat apoi în Monitorul Oficial, din câte s-a anunțat de la vârful Ministerului Educației.

Cîmpeanu: „Va fi necesară o singură medie generală la finalul anului școlar”

Ministrul Sorin Cîmpeanu a ieșit, luni, în fața presei și a precizat ce schimbări vor apărea.

„Se renunță la mediile semestriale, se renunță la obligativitatea susținerii tezelor semestriale. Va fi necesară o singură medie generală la finalul anului școlar”, a declarat Sorin Cîmpeanu, luni dimineață, în 30 mai.

Ministrul a vorbit și despre numărul minim de note necesar pentru fiecare disciplină în parte. „Profesorul va avea mult mai multă autonomie în scopul unei evaluări ritmice pe parcursul întregului an școlar.

Au fost mai multe variante de lucru, s-a agreat ca numărul minim de note pentru o disciplină să fie egal cu N + 3, unde N este numărul de ore alocat săptămânal pentru o anumită disciplină. Altfel spus, pentru o disciplină care are două ore pe săptămână într-un întreg an școlar vor fi necesare cel puțin cinci note”, a mai spus Cîmpeanu.

author avatar
Andrei Coman