AcasăSOCIALSchimbarea majoră care ajunge în școli din 2022 și îi va afecta...

Schimbarea majoră care ajunge în școli din 2022 și îi va afecta pe toți elevii și profesorii

eleviSchimbarea majoră care ajunge în școli din 2022 și îi va afecta pe toți elevii și profesorii

Ministrul Educației vrea creșterea duratei anului școlar începând cu 2022. Sorin Cîmpeanu susține că România se află printre ultimele ţări europene din punctul de vedere al duratei cursurilor.

Oficialul a precizat că a făcut o propunere în acest sens chiar pentru anul şcolar 2021-2022, dar că aceasta nu a fost acceptată, fiind invocată predictibilitatea. „Structura anului şcolar pentru anul şcolar 2021-2022 este deja stabilită. Mai departe, din toamna anului 2022, am făcut publică opinia mea, pe care o susţin: este nevoie de o creştere a duratei cursurilor. Suntem printre ultimele ţări europene din punctul de vedere al duratei cursurilor.

Pierderile suferite pe durata crizei sanitare au fost foarte mari – nu numai în România, este drept – ele vor trebui să fie recuperate în timp. Pentru asta, mai mult decât oricând, este nevoie de o durată mai mare a perioadei de cursuri”, a afirmat ministrul Educaţiei, duminică seară, la Digi 24.

Vacanța de vară, mai scurtă

Întrebat despre opinia unui fost ministru al educației, care spunea că durata vacanței de vară ar trebui să fie doar de o lună, pentru ca în restul timpului să fie recuperată materia pierdută în pandemie, Sorin Cîmpeanu a arătat că împărtășește părerea ca e nevoie de o durată mai mare a perioadei de cursuri, ceea ce înseamnă implicit o vacanță de vară mai scurtă. „Cu siguranță vacanța de vară va fi mai scurtă”, a mai spus ministrul, care a refuzat însă să dea niște termene.

Structura anului școlar 2021 – 2022 a fost deja stabilită în urmă cu câteva săptămâni. În prezent conform ministrului, perioada anului şcolar durează, în România, 34 de săptămâni, fiind mai scurtă decât în multe ţări europene. Ca un exemplu concret, Cîmpeanu a atras atenția asupra Germania. Într-un ciclu de învățământ complet, de 12 ani, un elev din Germania învață cu doi ani și jumătate mai mult decât un elev din România.

author avatar
Andreea Vlad