AcasăSOCIALSchimbare majoră propusă de Revolut! Ce se întâmplă? Mii de români sunt...

Schimbare majoră propusă de Revolut! Ce se întâmplă? Mii de români sunt afectați

revolutSchimbare majoră propusă de Revolut! Ce se întâmplă? Mii de români sunt afectați / foto: Noobz.ro

Revolut va avea și IBAN românesc. Așadar, românii își vor putea încasa salariile direct în contul Revolut, dar își vor putea și alimenta cu ajutorul telefonului aceste conturi cu IBAN local.

Cei peste 1,25 de milioane de utilizatori Revolut vor putea primi salariul direct în contul lor Revolut, chiar de la finalul acestei săptămâni. Aceștia vor putea încasa bani în RON din orice cont local și vor putea alimenta contul Revolut prin transfer bancar, fără comisioane ascunse, transmite compania.

„IBAN-urile locale sunt una dintre dintre cele mai cerute funcționalități pe piața locală, având în vedere faptul că încă vedem discriminare a IBAN-urilor în România, iar băncile tradiționale nu permit clienților să efectueze tranzacții transfrontaliere în RON. Ne bucurăm să anunțăm că, fiecare utilizator Revolut din România va beneficia de propriul cont local, disponibil direct în aplicație, de la finalul acestei săptămâni.

Le oferim astfel utilizatorilor noștri din România o experiență cu adevărat locală, însă la standarde globale. Revolut poate deveni astfel contul principal pentru utilizatorii români, aceștia având la dispoziție o modalitate mai bună, mai rapidă și mai convenabilă de a-și gestiona întreaga viață financiară, direct din aplicație.”, a declarat Irina Nicoleta Scarlat, Global Head of Growth la Revolut.

ANAF ar putea popri și conturile Revolut în lei

Schimbarea făcută de Revolut nu va mai permite utilizatorilor să facă evaziune fiscală. Din moment ce contul Revolut al unui utilizator va avea și IBAN, intră pe fir și ANAF. Agenția Națională de Administrare Fiscală, aflată în subordinea Ministerului Finanțelor Publice, va putea pune poprire pe aceste conturi.

În situația in care Libra primește solicitare de la ANAF pentru poprire, aceasta e transmisă către Revolut, au precizat reprezentanții băncii, potrivit Hotnews. Posesorii de IBAN-uri nu sunt clienți Libra, ca să decidă banca poprirea. Posesorii de IBAN ai Revolut sunt clienții Revolut.

Irina Scarlat nu a dorit să precizeze dacă până acum au fost primite solicitări din partea ANAF privind furnizarea de informații despre deținători de conturi Revolut.

author avatar
Andreea Vlad
724 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger