AcasăSOCIALSchimbare la vârful Metrorex, în contextul criticilor venite de la ministrul Transporturilor

Schimbare la vârful Metrorex, în contextul criticilor venite de la ministrul Transporturilor

Schimbare la vârful Metrorex, în contextul criticilor venite de la ministrul Transporturilor

Pe fondul criticilor venite din direcția ministrului Transporturilor, cu privire la managementul companiei, vineri s-a aflat că directorul general al Metrorex, inginerul Gabriel Mocanu, a renunțat la mandat.

Nu a trecut multă vreme de la anunțul vizând despre demisia acestuia, că s-a aflat și cine îi va lua locul. Este vorba despre Mariana Miclăuș, despre care Ministerul Transporturilor a comunicat că va prelua ”pentru o scurtă perioadă” atribuțiile funcției amintite, și anume ”până la desemnarea unui nou director general cu contract de mandat provizoriu”.

De altfel, la momentul instalării sale în funcția de director general interimar, în vara anului trecut, Mocanu i-a succedat chiar Marianei Miclăuș.

”Am făcut o cerere pentru a părăsi această funcție cu acordul părților. Acum se discută în Consiliul de Administrație”, declarase Mocanu pentru Club Feroviar, anterior în cursul acestei zile. Conform aceleiași surse, acesta va rămâne director pentru Infrastructură și Sisteme Informatice în cadrul Metrorex.

Ce spunea ministrul Drulă

În urmă cu exact o săptămână, Cătălin Drulă de declarase nemulțumit de managementul companiei amintite. ”A fost o situaţie de clientelism, de salarii bune care, în afară de cei care muncesc efectiv, sunt foarte mulţi pe lângă şi pe principiul de un loc bun – un salariu călduţ şi o toleranţă a administraţiilor succesive la creşteri salariale nefondate s-a ajuns într-o situaţie de dezechilibru major, a crescut bugetul de salarii, de cheltuieli cu personalul de la 300 de milioane la 900 de milioane, aproape de trei ori în 5 ani. (…)

Nu sunt mulţumit de managementul actual al Metrorex, ba chiar pare cumva că sunt în buzunarul de la piept al domnului Rădoi, acest veşnic lider de sindicat, şef de cartel şi vom lua măsuri şi acolo în perioada imediat următoare. Le veţi vedea şi le vom anunţa la momentul respectiv”, afirma ministrul Transporturilor.