AcasăSOCIALSchimbare importantă în privința slujbei trecerii în Noul An, în contextul COVID....

Schimbare importantă în privința slujbei trecerii în Noul An, în contextul COVID. Anunțul Patriarhiei

Sărbătorile de iarnă sunt tot mai aproape, iar până la finele anului 2020, unul plin de schimbări, în contextul pandemiei COVID, au mai rămas doar câteva zile.

Slujitorii Bisericii Ortodoxe Române se adaptează deciziei autorităților de a restricționa circulația pe timpul nopții, în contextul prelungirii stării de alertă, pe fondul situației generate de noul coronavirus.

Ca urmare, Patriarhia Română a dispus o schimbare la nivelul orei la care va avea loc slujba trecerii dintre ani. Mai precis a decis devansarea ei și oficierea la scurtă vreme după slujba Vecerniei, din seara zilei de joi, 31 decembrie.

”În contextul prelungirii stării de alertă, în care deplasarea în afara domiciliului este interzisă după ora 23.00, dar și al recomandărilor speciale ale autorităților pentru perioada de sărbători, slujba de binecuvântare a Noului An, care se săvârșea la miezul nopții trecerii dintre ani, va fi săvârșită anul acesta imediat după slujba Vecerniei din seara zilei de 31 decembrie 2020”, transmit reprezentanții Patriarhiei Române, citați de basilica.ro.

Mesajul Patriarhului Daniel, înaintea Crăciunului

Recent, s-a aflat și mesajul pe care Patriarhul Daniel l-a transmis credincioșilor, înaintea Sărbătorii Nașterii Domnului, pe fondul situației dificile generate de COVID-19.

”În contextul pandemiei de astăzi, omenirea confruntată cu noul coronavirus, traversează o perioadă grea privind viața și sănătatea oamenilor. Și poporul român este îndoliat și întristat, deoarece mulți români au decedat, iar alții au suferit în izolare până când s-au vindecat de această boală”, a subliniat Patriarhul.

În această conjunctură din care nu lipsesc temerile, încercările și grijile, Patriarhul Daniel a îndemnat la sporirea rugăciunilor, dar și a faptelor bune. ”Prin urmare este mare nevoie de multă rugăciune, de solidaritate și ajutorare frățească. De asemenea, să-i pomenim în rugăciunile noastre și pe toți românii care se află printre străini, în jurul granițelor noastre, în diaspora română ca să păstrăm cu multă iubire frățească unitatea de credință și de neam”, a mai transmis Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

236 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger