AcasăSOCIALScene de necrezut într-o școală! Elev încătușat de polițiști. S-a întâmplat în...

Scene de necrezut într-o școală! Elev încătușat de polițiști. S-a întâmplat în Bihor!

(sursa foto: romaniatv.net)

Anul școlar a început de câteva săptămâni deja în România, însă, din păcate, nu lipsesc situațiile care șochează.  

Un incident uluitor a avut loc recent într-o școală din județul Bihor. Au intervenit polițiștii. Totul s-a întâmplat într-o unitate de învățământ din Hidișelu de Jos. Un elev a fost pus la podea, ulterior aflându-se că ar fi fost și încătușat de către polițiști.

Întreg scandalul a avut loc în dimineața zilei de luni, din câte dezvăluie bihon.ro, după ce trei elevi ai respectivei unități de învățământ, toți în vârstă de 14 ani, ar fi venit băuți la școală.

Se pare că profesorii, care ar fi constatat că adolescenții ar fi avut un comportament agresiv și că ar fi adresat injurii elevilor și cadrelor didactice, ar fi cerut intervenția polițistului din cadrul Postului de Poliție Hidișelu de Jos, care se afla în fața școlii pentru dirijarea traficului. Acesta a venit în școală și a mers în sala de clasă unde se aflau cei trei adolescenți. Se pare că apariția polițistului i-ar fi calmat pe doi dintre școlarii puși pe tărăboi.

Doar că unul dintre minori ar fi continuat să facă scandal, astfel că s-a cerut sprijinul unui alt om al legii, tot de la postul de poliție din localitate. S-ar fi ajuns ca, la un moment dat, băiatul să fie încătușat de către polițiști.

Ce spune un oficial al Poliției

„Polițistul a intervenit în sala de clasă în care se aflau cei trei elevi, doi dintre ei s-au supus recomandărilor polițistului de a aștepta în curtea școlii pentru a fi conduși acasă, însă cel de-al treilea a continuat comportamentul turbulent, proferând injurii, alergând între sălile de clasă și provocând în rândul elevilor indignare și un sentiment de insecuritate.

Polițistul a solicitat în sprijin un coleg de la același post de poliție, însă, pentru că elevul nu se supunea indicațiilor polițiștilor, în momentul în care a manifestat agresivitate față de un alt elev, pe care l-a îmbrâncit, aruncându-i pe jos ghiozdanul și alte obiecte personale, polițiștii l-au încătușat și l-au condus la postul de poliție din Hidișelu de Jos, unde a continuat tulburarea ordinii și liniștii publice și proferarea de înjurii”, a precizat comisar-șef IPJ Bihor, Alina Fărcuța, potrivit sursei citate.

Elevul a fost amendat

Incidentul, la care au asistat mai mulți elevi ai școlii, a fost filmat. Ulterior, adolescentul a fost dus la secția de poliție, fiind amendat cu 1.000 de lei, pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice și pentru săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora, conform aceleiași surse. Băiatul a fost predat apoi familiei.

Se fac verificări la nivelul IPJ

Se fac verificări, la nivelul Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, cu privire la intervenția oamenilor legii la școala respectivă. Totul, ca urmare a apariției în spațiul public a imaginilor cu acest incident.

„Referitor la o eventuală agresiune comisă de polițiști asupra minorului, polițiștii Biroului Control Intern s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal sub aspectul sâvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă, urmând a fi trimis către Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, spre competentă soluționare”, a menționat Alina Fărcuța.

author avatar
Andrei Coman
478 afisari

4 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger