AcasăSOCIALScandalul burselor elevilor. Cîmpeanu, declarații de ultimă oră: „Dacă va fi cazul,...

Scandalul burselor elevilor. Cîmpeanu, declarații de ultimă oră: „Dacă va fi cazul, vom revedea criteriile” – VIDEO

După ce mai mulți elevi au venit să protesteze, joi, 6 ianuarie, la Ministerul Educației, nemulțumiți de modificarea criteriilor de acordare a burselor de merit, Sorin Cîmpeanu a ținut să facă mai multe precizări.

”Toți banii alocați pentru burse vor fi cheltuiți pentru burse, pentru burse elevi. Dacă va fi cazul, pe baza rezultatelor pe care le vom avea după primul semestru, exclusiv semestrul I din clasa a V-a și semestrul I din clasa a IX-a, pentru că toți ceilalți se bazează pe rezultatele din anul școlar anterior, dacă va fi cazul, vom revedea criteriile în așa fel încât tot bugetul obținut cu greu pentru bursele elevilor să fie cheltuit pentru bursele elevilor”, a susținut Cîmpeanu.

Ministru: La rectificare, am luptat și am obținut pentru bursele elevilor încă 105 milioane

Ministrul Educației și-a continuat declarațiile prezentând o serie de cifre cu referire la bugetul pentru bursele elevilor.

„Reamintesc, bugetul de peste 1 miliard de lei pentru bursele de merit, de performanță, sociale și de studiu reprezintă de patru ori mai mult decât bugetul anului 2020, când am avut 270 milioane de lei plătiți doar de primării. În anul 2021, am început cu un buget de 540 milioane de lei, pentru prima oară în istoria post-decembristă, plătiți de la bugetul de stat.

La rectificare, am luptat și am obținut pentru bursele elevilor încă 105 milioane. Execuția pe anul 2021 pe burse elevi de la bugetul de stat a fost de 645 milioane de lei. Peste acești bani, am luptat și am obținut o suplimentare de aproape 400 de milioane de lei (…). Peste acești bani, care sunt cu 400 de milioane mai mult decât anul trecut, sunt cei 226 de milioane pentru bursa profesională și bursa bani de liceu”, a mai declarat Cîmpeanu, în fața presei.

Elevii care au protestat la Minister: ”Vrem bursele înapoi”

Elevii nemulțumiți care au participat la protestul de la Ministerul Educației, din apropierea geamurilor instituției conduse de către Sorin Cîmpeanu, au scandat, între altele, „Demisia”, „Ministerul să ne vadă, facem orele în stradă!”, ”Vrem bursele înapoi”. De altfel, imagini în direct de la această ieșire în stradă a elevilor au fost transmise pe pagina de Facebook a Asociației Elevilor din Constanța.

„În miezul nopții, Sorin Cîmpeanu își arată adevărata modalitate de a conduce Ministerul Educației, publicând în Monitorul Oficial ordinul prin care sunt precizate criteriile de acordare a burselor elevilor. Fără consultare, criteriile de acordare a bursei de merit sunt modificate, media necesară pentru a beneficia de bursa de merit fiind 9,5. Astfel, 730 000 de elevi din România rămân fără burse”, au transmis, recent, reprezentații Asociației Elevilor din Constanța, pe pagina oficială de Facebook.

194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger