AcasăSOCIALSCANDAL şi conflicte lânga racla Sfintei Parascheva, la Iași! 30.000 de credincioși,...

SCANDAL şi conflicte lânga racla Sfintei Parascheva, la Iași! 30.000 de credincioși, aşteptaţi la pelerinaj

Sfanta ParaschevaSCANDAL şi conflicte lânga racla Sfintei Parascheva, la Iași! 30.000 de credincioși, aşteptaţi la pelerinaj

Mii de pelerini s-au adunat, zilele acestea, la Iași pentru a se închina la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Primii care s-au închinat la moaștele Sfintei au fost preoții care au dus pe umeri racla, înconjurând catedrala și până la bulevard.

Dar a fost scandal în prima zi de pelerinaj. Zeci de credincioși care așteptau să ajungă la racla Sfintei Parascheva s-au luat la ceartă între ei, dar și cu reprezentanții Catedralei Mitropolitane. Oameni sunt nemulțumiți de organizare.

Organizatorii le-au mărit traseul

Credincioşii au fost surprinşi să afle că, odată ajunși în curte, după 4-5 ore de stat la rând, trebuie să parcurgă și un alt traseu labirintic din curtea Catedralei Mitropolitane.

Au fost discuții aprige cu jandarmii, pelerinii au reclamat printre altele și că cei veniți în grupuri organizate au intrat înainte.

Vin şi credincioşii care au lipsit în pandemie

Credincioșii care doresc să meargă în acest an la Iași trebuie să știe că restricțiile sunt mai puține de această dată. Din acest motiv, autoritățile au anunțat că se așteaptă la un număr de 30.000 de pelerini.

Pe 14 octombrie, în ziua cinstirii Sfintei Parascheva slujba va fi oficiată pe un podium care va fi situat pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în dreptul altarului Catedralei Mitropolitane.

Pentru a evita aglomerarea de persoane şi producerea de busculade, ca în fiecare an, s-a realizat un culoar unic de acces destinat pelerinilor, pe traseul Catedrala Mitropolitană – str. Arhitect G.M. Cantacuzino – str. Iordache Lozonschi – str. Cloşca- str. Petru Movilă – str. Uzinei – str. Morilor – str. Alexandru Ipsilanti Vodă – str. Sfântul Andrei – str. Iancu Bacalu – bd. Regele Ferdinand I al României (fost Splaiul Bahlui Mal Stâng).

author avatar
Andrei Ștefan