AcasăSOCIALSCANDAL şi conflicte lânga racla Sfintei Parascheva, la Iași! 30.000 de credincioși,...

SCANDAL şi conflicte lânga racla Sfintei Parascheva, la Iași! 30.000 de credincioși, aşteptaţi la pelerinaj

Sfanta ParaschevaSCANDAL şi conflicte lânga racla Sfintei Parascheva, la Iași! 30.000 de credincioși, aşteptaţi la pelerinaj

Mii de pelerini s-au adunat, zilele acestea, la Iași pentru a se închina la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Primii care s-au închinat la moaștele Sfintei au fost preoții care au dus pe umeri racla, înconjurând catedrala și până la bulevard.

Dar a fost scandal în prima zi de pelerinaj. Zeci de credincioși care așteptau să ajungă la racla Sfintei Parascheva s-au luat la ceartă între ei, dar și cu reprezentanții Catedralei Mitropolitane. Oameni sunt nemulțumiți de organizare.

Organizatorii le-au mărit traseul

Credincioşii au fost surprinşi să afle că, odată ajunși în curte, după 4-5 ore de stat la rând, trebuie să parcurgă și un alt traseu labirintic din curtea Catedralei Mitropolitane.

Au fost discuții aprige cu jandarmii, pelerinii au reclamat printre altele și că cei veniți în grupuri organizate au intrat înainte.

Vin şi credincioşii care au lipsit în pandemie

Credincioșii care doresc să meargă în acest an la Iași trebuie să știe că restricțiile sunt mai puține de această dată. Din acest motiv, autoritățile au anunțat că se așteaptă la un număr de 30.000 de pelerini.

Pe 14 octombrie, în ziua cinstirii Sfintei Parascheva slujba va fi oficiată pe un podium care va fi situat pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în dreptul altarului Catedralei Mitropolitane.

Pentru a evita aglomerarea de persoane şi producerea de busculade, ca în fiecare an, s-a realizat un culoar unic de acces destinat pelerinilor, pe traseul Catedrala Mitropolitană – str. Arhitect G.M. Cantacuzino – str. Iordache Lozonschi – str. Cloşca- str. Petru Movilă – str. Uzinei – str. Morilor – str. Alexandru Ipsilanti Vodă – str. Sfântul Andrei – str. Iancu Bacalu – bd. Regele Ferdinand I al României (fost Splaiul Bahlui Mal Stâng).

author avatar
Andrei Ștefan
607 afisari

5 COMENTARII

  1. ,, Veti cunoaste adevarul si adevarul va va face liberi ”
    A zis insusi Isus
    Vi se pare ca nefericitii astia ce ingheata la cozi kilometrice si cate 10 ore pe zi doar ca sa-l manie pe Dumnezeu practicand cea mai crasa idolatrie prin venerarea si inchinarea la niste oase uscate cunosc adevarul ?
    Sunt ei cumva liberi ?
    In realitate sunt niste sclavi ai Satanei care-i induce in eroare si rade de ei bucuros ca i-a indepartat de Dumnezeu
    Caci inchinarea adevarata la Dumnezeu se face numai in Duh si Adevar

  2. Lacat pe constiinta omului, nu poti pune, asa ca iarta-i Doamne si daca stiu si daca nu stiu ce fac.

  3. In orice caz,s-ar putea sa fie mai liberi decat aia care au mers la starvul Lisavetei.Vin vremuri de restriste,ipocriti cum va stiu nu veti avea loc in biserici.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger