AcasăSOCIALSCANDAL pe testele de salivă din şcoli! Sorin Cîmpeanu, anunţ despre ce...

SCANDAL pe testele de salivă din şcoli! Sorin Cîmpeanu, anunţ despre ce vor profesorii

Sorin-Cimpeanu-si-Alexandru-RafilaSCANDAL pe testele de salivă din şcoli! Sorin Cîmpeanu, anunţ despre ce vor profesorii

Sorin Cîmpeanu a afirmat că nu poți să obligi părinții să meargă la testare PCR după ce testul de salivă al copilului iese pozitiv „deși ar trebui să fie acest lucru”, astfel că, din 176 teste de salivă pozitive săptămâna trecută, la 46 nu există confirmare sau infirmare printr-un test RT-PCR.

Din 176 de cazuri pozitive, 45 au fost confirmate, 85 au fost infirmate prin teste PCR, iar 46 nu au primit un răspuns pentru că nu poți să obligi părinții să meargă la testare PCR, nu există obligativitate legală, deși ar trebui să fie acest lucru. Deci 35% este rata de validare”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Vor fi păstrate testele de salivă?

Vor mai fi efectuate teste de salivă şi după cele 11 săptămâni obligatorii?

Nu știu care este durata crizei sanitare. Deocamdată trebuie sa avem teste pentru 11 săptămâni. E simplu, mai avem nevoie, din acea hotărâre CNSU la care mă raportez, pentru încă 9 săptămâni în afară de asta.

În mod normal aceste teste prevăzute în hotărârea CNSU 83 ar trebui să ajungă până la începutul lunii martie”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Sindicatele vor ca testele să vină asamblate

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” – federații sindicale reprezentative la nivel de sector de activitate învățământ preuniversitar – vă solicită să întreprindeți toate demersurile necesare astfel încât testele rapide de determinare a antigenului SARS-CoV 2 efectuate din probe de salivă să fie livrate unităților de învățământ deja ambalate, fie individual, fie cel mult două teste (reprezentând necesarul pentru o săptămână pentru fiecare preșcolar/elev)”, spun sindicatele, în adresa către minister.

Rezultatul pozitiv trebuie anunțat la școală sau grădiniță iar unitatea de învățământ va raporta acest caz către DSP.

author avatar
Andrei Ștefan