AcasăSOCIALScandal la un cunoscut liceu din Capitală, pe tema examenului pentru postul...

Scandal la un cunoscut liceu din Capitală, pe tema examenului pentru postul de director! Poliția, chemată în urma unei reclamații

Nici bine nu s-au mai domolit nedumeririle și tensiunile legate de subiectul testărilor pe bază de salivă în școli, că s-a mai aflat de o problemă apărută de această dată în privința interviului pentru postul de director la un liceu cunoscut din București.

UPDATE: Apar noi informații în scandalul iscat la Colegiul Național Gheorghe Șincai. Este vehiculat și un „nume greu” din sistemul educațional.

Conform unor surse implicate în organizarea concursului de la Colegiul Național Gheorghe Șincai, străin de situația iscată n-ar fi nici Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Învățământ, care ar susține din umbră impunerea ca director al prestigioasei unități de învățământ tocmai a persoanei vizate de scandalul aplanat astăzi de polițiști.


Și anume la Colegiul Național Gheorghe Șincai, din sectorul 4 al Capitalei. S-a aflat că un reprezentant al comisiei de evaluare în cazul probei de interviu pentru funcția de director de la Colegiul amintit susține că a chemat poliția, acuzând o tentativă de fraudare a examenului, din câte anunță edupedu.ro.

Dobrescu: Am sunat la 112 să reclam fraudarea examenului

Totul după ce, miercuri, mai exact în ultima zi în care se poate da acest concurs, potrivit calendarului oficial, comisia s-a întrunit din nou pentru intervievarea candidaților. Până aici nimic deosebit. Doar că reprezentantul comisiei amintite, Tudor Dobrescu, consilier local la sectorul 4, a sunat la un moment dat la 112 pentru a reclama fraudarea examenului. Totul, după ce o candidată care a fost deja intervievată și notată s-a prezentat pentru reevaluare, din câte a afirmat acesta, pentru sursa citată. “Am refuzat să particip la această activitate. Am sunat la 112 să reclam fraudarea examenului. Așteptăm poliția”, a declarat Tudor Dobrescu.

Mai mult, conform aceleiași surse, poliția a ajuns la fața locului pentru a constata cele reclamate. Însă Dobrescu pare decis să nu se oprească aici, anunțând că are de gând să se adreseze DNA-ului, cu o reclamație în acest caz.

author avatar
Andrei Coman