AcasăSOCIALScandal la metrou din cauza măștii. S-a lăsat cu țipete. "Persoana în...

Scandal la metrou din cauza măștii. S-a lăsat cu țipete. „Persoana în cauză a devenit recalcitrantă” – VIDEO

Masca sanitară se poartă obligatoriu în mijloacele publice de transport în comun – au stabilit încă de acum câteva săptămânii autoritățile, ca măsură din rândul celor menite să limiteze răspândirea noului coronavirus. Că unii o poartă necorespunzător – doar pe gură, nu și pe nas – s-a tot văzut și discutat în spațiul public. Un incident pornind de la purtarea măștii s-a derulat luni la metroul bucureștean.

Strigătele unui bărbat și mai mulți jandarmi încercând să-l imobilizeze. Asta au văzut unii călători aflați, luni, la una dintre cele mai aglomerate stații de metrou din Capitală: Unirii.

Din câte reflectă filmarea difuzată de Digi 24, se poate auzi, în primă fază, vocea unui bărbat – nu se știe dacă este vorba despre persoana care a filmat episodul tensionat – spunând „că nu purta masca, că nu purta pe nas”, semn că de aici ar fi pornit incidentul.
Deși nu le-a fost tocmai ușor, se poate observa că jandarmii care au intervenit la caz au reușit să îl scoată într-un final pe tânăr din metrou și să îl imobilizeze, escortându-l de la fața locului.

Explicațiile purtătorului de cuvânt

Incidentul a avut loc luni dimineață, în jurul orei 10.50. Din spusele purtătorului de cuvânt al Brigăzii speciale a Jandarmeriei, Aktug Nebahat, tânărul a fost zărit de patrula mixtă de ordine publică, aflat în serviciu în zona staţiei de metrou Unirii 2, că nu ar fi purtat cum trebuie masca de protecție, avertizându-l în acest sens. „La recomandarea patrulei mixte de a purta în mod corect masca de protecţie, persoana în cauză a devenit recalcitrantă şi a fugit pe scările care duc spre metrou, urcând în trenul care ducea în direcţia Tineretului”, a declarat Nebahat, la același post TV.

Doar că oamenii legii n-au lăsat lucrurile așa și au pornit pe urmele bărbatului. L-au prins și l-au dus la sediul poliţiei metrou. „S-a procedat la urmărirea celui în cauză, iar în momentul imobilizării, acesta a pus rezistenţă devenind recalcitrant cu forţele de ordine. Astfel încât s-a procedat la încătușarea a persoanei şi conducerea acesteia la sediul poliţiei metrou în vederea identificării şi dispunerilor măsurilor legale”, a susținut reprezentantul Brigăzii speciale a Jandarmeriei.

141 afisari

1 COMENTARIU

  1. Uite ce, daca aveti rau de masca nu va mai suiti jos in metrou.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger