AcasăSOCIALVlad Voiculescu, pus la zid de liberali! Ce ministru l-a tras de...

Vlad Voiculescu, pus la zid de liberali! Ce ministru l-a tras de urechi. „Mă tem foarte tare ca…” – VIDEO

Scandal între miniștrii Cîmpeanu și Voiculescu? Ministrul Educației: ”Mă tem foarte tare ca...” - VIDEO

În ciuda oricăror impresii care ar fi putut conduce spre o astfel de concluzie, Sorin Cîmpeanu susține că nu s-ar pune problema vreunui scandal cu Vlad Voiculescu, al său coleg din Executivul Cîțu.

Nici măcar pe tema purtării măștii la orele de sport, un subiect îndelung analizat în ultima perioadă. ”Nu e niciun scandal între Cîmpeanu și Voiculescu. Absolut niciun scandal. Este o discuție bazată pe argumente, de-o parte și de cealaltă.

Argumentele pe care le-am adus pentru fiecare dintre propunerile pe care le-am făcut zic eu că sunt pertinente – atât cu privire la posibilitatea de a face ore fără mască elevii din învățământul special (…), cât și cu (…) simularea”, a susținut ministrul Educației, miercuri seară, la postul B1 TV.

Anunț despre simularea examenelor naționale

Totodată, șeful de la Ministerul Educației a făcut mai multe precizări cu privire la simularea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului, pe fondul situației generate de noul coronavirus și a desfășurării, timp de mai multe luni, a cursurilor la nivel de online. ”Vom promova în două zile Ordinul de ministru pentru organizarea simulărilor, pentru clasa a 8-a și a 12-a. Ele vor începe pe data de 29 martie.

Deci este foarte important din punct de vedere al sistemului de educaţie să putem să organizăm aceste simulări pentru a putea repara în timpul scurt rămas ceea ce putem repara, ştiut fiind faptul că pierderile au fost foarte mari pe parcursul acestui aproape un an de predare online. (…) Examenele naţionale sunt definitorii pentru viitorul oricărui tânăr şi care se vor derula cu prezenţă fizică, la datele stabilite. E foarte dificil de decis varianta optimă, drept pentru care sunt discuţii bazate pe argumente. Sunt absolut convins că vom ajunge într-un timp optim la un numitor comun. Sunt puncte de apropiere”, a ales să completeze Sorin Cîmpeanu.

”Mă tem foarte tare ca acea fâșie îngustă între dreptul la educație și dreptul la sănătate să nu se transforme într-o falie. Depinde de noi”, a mai declarat ministrul Educației.

Comunicatul MS
În cursul zilei de miercuri, oficialii Ministerului condus de Voiculescu au transmis un punct de vedere cu privire la purtarea măștii de protecție la orele de sport din școli. Totul după ce ministrul Educației ceruse reanalizarea obligativității purtării măștilor la orele de educație fizică – DETALII AICI. https://www.national.ro/social/elevii-trebuie-sau-nu-sa-poarte-masti-la-orele-de-sport-ministerul-sanatatii-contrazice-oms-713652.html
Iată precizările MS:
”Ministerul Sănătății face următoarele precizări cu privire la propunerile de completare a Ordinului ministrului Educației și ministrului Sănătății nr. 3.235/93/4.2.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică referitoare la purtarea măștilor de protecție în timpul activităților sportive:

(1) Ministerul Sănătății susține ferm purtarea măștii în timpul activităților sportive care se desfășoară în interior. Activitățile sportive în aer liber se pot desfășura fără purtarea măștii de protecție, cu respectarea distanței fizice recomandate între elevi.

(2) Datele care stau la baza deciziilor Ministerului Sănătății:

*incidența în creștere a cazurilor de la reluarea cursurilor în format fizic;

*creșterea cazurilor pozitive COVID-19 în rândul cadrelor didactice de la reluarea orelor de clasă și a numărului claselor/grupelor suspendate, conform datelor oficiale; astfel, în perioada 23 februarie – 1 martie 2021, în sistemul național de învățământ preuniversitar s-au înregistrat:
– 405 infectări în rândul elevilor până la data de 1 martie 2021;
– 418 infectări în rândul personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic până la data de 1 martie 2021;
– 494 de clase/grupe au suspendat activitatea în perioada 23 februarie – 1 martie 2021;

*numărul în creștere de infectări cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7, precum și repartiția lor geografică extinsă pe tot teritoriul României, cu rata de transmitere și contagiozitate crescută la copii.

De asemenea, trebuie subliniate următoarele aspecte:
– în timpul efortului fizic crește mult eliminarea de aerosoli ce pot vehicula SARS-CoV-2 de la un bolnav la o persoană receptivă, implicit riscul de transmitere;
– măsura relaxării purtării măștilor în timpul orelor de sport ar zădărnici efortul susținut de a purta mască în timpul tuturor celorlalte activități școlare;
– mai multe țări au luat decizia sistării complet a activităților sportive.

Printre cercetările științifice și recomandările organismelor de specialitate care susțin poziția Ministerului Sănătății enumerăm:

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/community/schools-childcare/youth-sports.html

https://www.ecdc.europa.eu/en/publications-data/children-and-school-settings-covid-19-transmission

https://eohu.ca/en/covid/physical-education-physical-activity-in-schools-during-covid-19”

329 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger