AcasăSOCIALSCANDAL în Piaţa Victoriei, la protestul contestatarilor măsurilor anti-pandemie! Jandarmii au intervenit...

SCANDAL în Piaţa Victoriei, la protestul contestatarilor măsurilor anti-pandemie! Jandarmii au intervenit printre manifestanţi (VIDEO)

pandemie COVID-19SCANDAL în Piaţa Victoriei, la protestul contestatarilor măsurilor anti-pandemie! Jandarmii au intervenit printre manifestanţi

Protestul ce a fost organizat, duminică după-amiază, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, cu scopul de a contesta măsurile dispuse de autorităţi anti-pandemie, a degenerat, la un moment dat. Astfel, jandarmii au fost nevoiţi să intervină în forţă.

Protestatarii şi-au exprimat dezacordul atât faţă de obligativitatea purtării măştilor de protecţie, cât şi împotriva noilor restricţii impuse de Guvern. Aceştia nu sunt de acord cu restricţiile de circulaţie, cu închiderea pieţelor şi nici cu celelalte măsuri restrictive care intră în vigoare de luni.

De ce au intervenit jandarmii în forţă?

Protestatarii din Piaţa Victoriei n-au respectat măsurile de siguranţă sanitară, în sensul că nu păstrează distanţa fizică şi nu poartă masca de protecţie. Ei poartă pancarde cu mesaje împotriva restricţiilor anunţate de Executiv şi steaguri tricolore.

Pentru că în fața Guvernului erau mai mult de 100 de persoane, jandarmii au descins în piață și au dat mai multe sancţiuni. Și organizatorul protestului va fi amendat de Jandarmerie. În imaginile filmate de un internaut se vede clar cum mulți protestatari nu poartă mască și nici nu respectă distanțarea fizică.

Care au fost principalele nemulţumiri ale protestatarilor?

Adunarea din Piața Victoriei a fost organizată pe Facebook sub numele „Nu suntem cobai! 10.000.000 de români în stradă!„. Organizatorii sunt nemulțumiți că afacerile din domeniul HORECA au fost închise, școlile au trecute în online, iar autoritățile au decis restricționarea circulației pe timp de noapte.

Care sunt principalele măsuri anti-pandemie ce vor intra în vigoare luni, 9 noiembrie?

Începând de luni devine obligatorie purtarea măştii pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani în toate spaţiile deschise, magazinele se închid la ora 21,00, se interzice circulaţia în afara locuinţei între orele 23,00 – 5,00, cu unele excepţii pentru care trebuie prezentată o declaraţie pe proprie răspundere, iar activitatea pieţelor, târgurilor şi bâlciurilor în spaţii închise se suspendă.

author avatar
Andrei Ștefan