AcasăSOCIALȘapte copii ai unei familii de români, luați cu forța de statul...

Șapte copii ai unei familii de români, luați cu forța de statul german: ”Dumnezeu nu va îngădui acest abuz îngrozitor!”

Încă o familie de români trece prin momente greu de imaginat, după ce statul german a decis să îi separe pe toți cei șapte copii de părinții lor.  După cazul familiei Bodnariu, care a trăit o adevărată dramă până și-a ecupera copiii de la statul norvegian, un caz similar este în plină desfășurare în Germania.

Copiii, ”confiscați” fără nicio explicație

Drama familiei Furdui a început în aprilie, 2021, când cei șapte copii au fost preluați cu forța de autoritățile germane. În ciuda susținerii din partea unor oficiali români, situația nu pare să evolueze pozitiv pentru familia de români care a decis în urmă cu nouă ani ca germania să le fie casă

Se anunță proteste organizate de comunitățile de români din mai multe țări, cu scopul de a determina autoritățile germane să analizeze corect și urgent cazul familiei Furdui și să permită întoarcerea copiilor alături de părinți.

Părinții copiilor sunt oameni simpli, tatăl – Petru – lucrează în domeniul instalațiilor și amenajărilor interioare, în timp ce mama – Camelia – este și-a dedicat tot timpul îngrijirii și creșterii copiilor, fiind casnică. În data de 26 aprilie 2021, cei doi s-au trezit fără copii, după ce statul german, prin instituția de protecție a copilului, Jugendamt, i-a preluat fără preaviz și fără o anchetă socială. Copiii sunt ținuți deocamdată nejustificat în două cămine, iar fetița cea mică, de doar un an, este dată  unei familii surogat.

Senatorul PSD Titus Corlîțean se arată solidar cu familia și promite să îi susțină cum poate.

Proteste în întreaga lume

”Solidaritate cu familia Furdui din Germania! Cei 7 copii ai Cameliei și ai lui Petru, părinți buni, cu frică de Dumnezeu, au fost luați abuziv de autoritățile locale germane (…).  Am fost în Germania în august, am stat îndelung de vorbă cu părinții, am clarificat o serie de aspecte ce trebuiau lămurite, am discutat cu autorități locale, de land sau centrale, la Berlin și pot să spun fără ezitare ca asistăm la un abuz îngrozitor.(…) Urmează pe 6 noiembrie proteste în fața ambasadelor Germaniei la Londra și Roma, iar apoi în SUA, Australia și multe alte țări. Și, evident, în România”, anunță senatorul pe pagina sa de Facebook.

Acesta precizează că până acum a privilegiat canalul politico-diplomatic și demersurile discrete, dar se pare că autoritățile germane ignoră realitățile legate de acest caz.

”În această situație, este de așteptat ca protestele și demersurile să se extindă, pentru că românii din țară și din diaspora știu să fie solidari la greu. Intenționez sa dau curs invitației organizatorilor protestului de la Roma și să fiu prezent acolo la 6 noiembrie 2021! Îi aștept pe românii din Italia să fie prezenți în număr cât mai mare. Sunt convins ca Dumnezeu nu va îngădui acest abuz împotriva familiei Furdui!”, mai spune Corlățean.

author avatar
Alina Costache
960 afisari

1 COMENTARIU

  1. Lumea libera si civilizata se se cheama astia ,parca?Este cea mai mare minciuna din ultimii 2000 de ani.Sute de milioane de cadavre au lasat pe unde au trecut.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger