AcasăSOCIALSalvatorii, în alertă! Au intervenit în Popești-Leordeni: sunt mai multe persoane rănite....

Salvatorii, în alertă! Au intervenit în Popești-Leordeni: sunt mai multe persoane rănite. 5 victime, intubate – VIDEO

(captură video România TV)

Pompierii și echipaje medicale au intervenit de urgență, vineri după-amiază, în apropierea Capitalei, mai exact în Popești Leordeni, unde s-a aflat în primă fază că s-a produs un incendiu cu degajare de fum. Mai multe persoane au ajuns de urgență în grija salvatorilor.

UPDATE: S-au aflat informații suplimentare despre victimele incidentului din Popești – Leordeni, detaliile venind de la Ministerul Sănătății (MS).

Redăm în cele ce urmează, integral, comunicatul MS:

”Conform informării primite din partea Centrului Operativ pentru Situații de Urgență, în urma exploziei de la centrul de deșeuri din Popești-Leordeni s-au înregistrat 11 victime, dintre care 6 cu arsuri (5 pacienți intubați) și 5 persoane care acuză probleme respiratorii.

Dintre pacienții intubați, 2 persoane au fost transportate la Spitalul de Urgență Bagdasar-Arseni și alte 3 persoane la Spitalul de Urgență Floreasca.

La Spitalul de Urgență Sf. Ioan, au fost transportate alte 2 victime, dintre care una cu arsuri minore și una intoxicație de fum.

4 persoane care acuzau probleme respiratorii au fost evaluate la fața locului și au refuzat transportul la spital.

După ce pacienții sunt stabilizați și evaluați la Unitatea Funcțională de Arși Floreasca și la Unitatea Funcțională Bagdasar-Arseni, specialiștii vor decide abordarea terapeutică și, în funcție de situația pacienților, aplică prevederile OMS 2063/2020 (întrunesc comisia în vederea transferului în centre de arși).

În acest moment, prioritatea echipelor medicale o reprezintă stabilizarea și evaluarea pacienților în vederea stabilirii conduitei terapeutice și a oportunității transferului”.

UPDATE: S-a aflat că sunt 11 oameni care au avut de suferit de pe urma acestei situații.

Persoanele rănite urmează să fie transportate la trei spitale din Capitală – trei dintre victime la Floreasca și două la Bagdasar Arseni.

Se pare că s-ar fi produs o explozie la un utilaj care toca produse, aflat în interiorul halei.

La fața locului au ajuns și polițiștii.

Cercetările pe care le vor face specialiștii vor stabili exact ce anume a provocat acest incident care a trimis în grija medicilor mai multe persoane.


Știre inițială:

Din primele informații, incendiul s-a produs la o hală de reciclare din Popești-Leordeni. S-a intervenit pe strada Tănase Danciu.

Din datele venite din direcția ISU Bucureşti-Ilfov, sunt 10 oameni răniți – șase persoane cu arsuri (5 fiind intubate) și patru persoane care prezentau probleme respiratorii, ca urmare a expunerii la fum, potrivit news.ro.

Opt autospeciale ale pompierilor au intervenit la fața locului, de asemenea și mai multe autospeciale SMURD.