AcasăSOCIALSalvamontiștii din Brașov, chemați de urgență în ajutorul unui tânăr. Victima, găsită...

Salvamontiștii din Brașov, chemați de urgență în ajutorul unui tânăr. Victima, găsită cu hemoragie masivă

Salvamontiștii din Brașov, chemați de urgență în ajutorul unui tânăr. Victima, găsită cu hemoragie masivă (sursa foto: Facebook/Salvamont Poiana Brașov)

O intervenție contracronometru a scos în teren, pe timp de noapte, nu doar salvatorii și jandarmii montani, ci și cadre de la SMURD. Cu toții au pornit către Peștera de Lapte, unde au fost sesizați că un tânăr are urgent nevoie de ajutor. Din primele informații, s-a aflat că ar fi fost vorba despre o agresiune. 

Cazul a fost făcut public în dimineața zilei de luni, 31 mai, din direcția Salvamont Poiana Brașov. Sursa citată a transmis, via Facebook, când anume s-a dat alerta. ”În cursul nopții de ieri, 30.05.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină într-un caz de agresiune, petrecut la Peștera de Lapte, unde o persoană a fost înjunghiată în zona gâtului”, au precizat reprezentanții Salvamont Poiana Brașov.

Înțelegând că e nevoie de o intervenție rapidă, salvatorii s-au mobilizat și au pornit către zona indicată, în încercarea de a ajunge cât mai rapid la victimă, pentru a-i acorda ajutor de specialitate. Către locul unde a fost semnalat incidentul s-au îndreptat atât salvamontiști, cât și jandarmi montani, dar și polițiști și angajați ai SMURD, care au format o echipă de intervenție.

Victima are 23 de ani

(sursa foto: Facebook/Salvamont Poiana Brașov)

Ajunși la fața locului, aceștia au dat de persoana care fusese rănită. Și anume ”au găsit o victima, având vârstă de 23 de ani, cu o hemoragie masivă”.

După cum se poate vedea din imaginile surprinse la fața locului, în timpul intervenției, salvatorii au acordat primul-ajutor tânărului rănit, l-au pansat, iar apoi l-au coborât la baza muntelui, astfel încât să poată fi transportat, cu o ambulanță, la spital, pentru a fi în continuare sub supraveghere medicală.

Ce anume s-a întâmplat la Peștera de Lapte și cum a ajuns tânărul să fie rănit urmează să fie stabilit de către oamenii legii, care fac verificări în acest caz.

151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger