AcasăSOCIALSalariile la stat se umflă continuu. Spor de 25% pentru anumiți bugetari

Salariile la stat se umflă continuu. Spor de 25% pentru anumiți bugetari

salariuCe sporuri SCANDALOASE încasează angajaţii de la stat. Salariul mediu în sectorul public, mai mare cu 1500 lei decât la privat

1 iulie vine cu creșteri salariale pentru angajații de la stat. Abia ce s-au majorat lefurile din sănătate pentru anumiți angajați, că deputații au decis să majoreze și salariile celor care ocupă o funcţie cu acces la informaţii clasificate secret de stat.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege conform căruia li se acordă o majorare salarială de până la 25%. Au votat „pentru” 184 de deputaţi, 93 au fost „împotrivă”, iar 14 s-au abţinut. Proiectul de lege a fost respins de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea anexei nr.VI la Legea-cadru nr.153/2017, în sensul acordării unei majorări salariale de până la 25% personalului „care ocupă o funcţie cu acces la informaţii clasificate secret de stat” din familia ocupaţională de funcţii bugetare apărare, ordine publică şi securitate naţională.

„Personalul militar, poliţiştii, poliţiştii de penitenciare, precum şi personalul civil din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională care ocupă o funcţie cu acces la informaţii clasificate din clasa secret de stat beneficiază de un spor la salariul de bază/soldă de funcţie de până la 25%, în condiţiile stabilite prin ordin al ordonatorului principal de credite.

Categoriile de personal şi mărimea concretă a sporului prevăzut la alin.(1) se stabilesc în funcţie de locul de muncă şi certificatul/avizul de securitate deţinut, obţinut potrivit legii, precum şi de nivelul de secretizare al informaţiilor la care persoana are acces”, se arată în proiect.

Bugetele Serviciilor din România, cele mai mari din UE

Bugetul pentru 2020 prevedea o creştere semnificativă a alocărilor pentru Servicii. Cea mai mare majorare este la bugetul Serviciului Român de Informaţii (SRI), care creşte cu 10,8% în 2020 la 2,68 miliarde de lei de la 2,42 miliarde de lei în 2019, potrivit businessmagazin.ro.

În cazul SRI, cheltuielile de personal pentru 2020 reprezintă 1,52 miliarde de lei din totalul creditelor bugetare acordate, fiind majorate cu 10,31% de la circa 1,38 miliarde de lei în 2019.

Serviciul de Protecţie şi Pază are alocate 275 milioane de lei, mai mult cu 19% faţă de cele 231 milioane lei din 2019, în timp ce Serviciul de Telecomunicaţii Speciale primeşte 630,38 milioane de lei, cu 6% mai mult faţă de 2019 (594,62 milioane de lei).

author avatar
Andreea Vlad
1.004 afisari

2 COMENTARII

  1. SPP a fost cadoul facut in 1990 de ILIESCU BOLSEVICU fostului Prim secretar PCR al MApN DUMITRU ILIESCU care a fost huiduit si hulit de ARMATA pentru comportamentu lui de „ROM”. ACEASTA STRUTO-CAMILA TREBUIE SA FIE IN SUBORDINEA JANDARMERIEI ROMANE.
    STS O ALTA BAZACONIE CREATA TOT DE ILICI BOLSEVICU IN 1990 TEBUIE SA FIE INCLUSA IN STRUCTURA MApN.

  2. @ Ăia de la sănătate de le-au crescut salariile probabil că au nevoie și de pacienți ca să justifice creșterile salariale, ? O fi vreun sistem mai complex folosit de parlamentari de a „racola” pacienți pentru a justifica creșterile salariale de la sănătate ? Remarcați deci îndeosebi faptul că după creșterea salariilor la sănătate au generat „necesitatea” de a crește salariile și la funcțiile ce se ocupă cu informațiile clasificate, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger