AcasăSOCIALŞacalii TERORIZEAZĂ România! Oamenilor le este frică să mai iasă din case...

Şacalii TERORIZEAZĂ România! Oamenilor le este frică să mai iasă din case (VIDEO)

Șacalii, o specie invazivă în România, s-au înmulțit tot mai mult în ultima perioadă, așa că sălbăticiunile pun stăpânire pe noi teritorii. Aceşti câini sălbatici dau buzna în curţile oamenilor şi le mănâncă păsările.

La Arad, oamenii care locuiesc în apropierea zonelor împădurite de lângă râul Mureș, sunt terorizaţi după ce au început să le dispară animalele din curți.

Locuitorii se închid în case, noaptea

Nimeni nu mai are curajul să meargă după lăsarea întunericului prin zonă, iar cei mai vulnerabili sunt copiii mici, care se joacă afară. Sunetele pe care le fac noaptea haitele de șacali sunt semnalul că pornesc la vânătoare. Își aleg pradă din curțile oamenilor, de care se apropie tot mai mult.

Vai de capul meu… zici că latra … ca din gură de şarpe, nu vorbesc aiurea. Să stai seara să asculţi, te speri să ieşi afară, urlă urât ca şi lupii”, a povestit o femeie din zonă. Altcineva a adăugat că i-a mâncat două capre.

„Este o specie foarte vicleană, în momentul când ies la vânătoare, ei se organizează în haite ca şi lupii dau un sunet să anunțe toată lumea la vânătoare”, spune Nicu Deme, preşedinte AJVPS Arad, potrivit stirileprotv.ro.

Şacalii ar putea fi vânaţi

Șacalii pot fi vânați, în funcție de anumite cote stabilite. Această specie produce stricăciuni în mai multe zone ale Europei. De la înmulțirea lor, a început să scadă numărul iepurilor, cerbilor și al căprioarelor.

„Este o specie care se reproduce foarte rapid, foarte mult, o specie care se vânează foarte greu. Singura metodă de a combate este arma, iar vânătorii au în permanenţă în atenţie combaterea lui”, a spus autorităţile.

author avatar
Andrei Ștefan
1.710 afisari

14 COMENTARII

 1. Am înnebunit ? Nici ăștia nu sunt vânați ? Și la ăștia e cota ? Mai exista un cap limpede în Ministerul mediului ? Dar în guvernul țării? Sau e prea mult ce le cerem-siguranta cetățenilor!

 2. Simplu
  100 euro pe fiecare cap de sacal ucis si sa vedeti ca le dispare samanta
  Sau te pomenesti ca si astia sunt specie protejata de care nu-i voie sa te atingi .

  • O sa razi dar ciorile alea adevarate care zboara printre copaci chiar sunt specie protejata de lege. Cauta pe google legea ciorilor.

 3. Un sat de lângă Arad e România terorizata?
  Viermi flamanzi în căutare de „senzațional” se dau ziariști…

 4. Solutie braconaj pana la exterminare. Si daca vreun negiob dedo paznic iese in drum….GHINION! PS cautati pe youtube „varmint hunt” sa vedeti cum rezolva americanii problema speciilor invazive.

  • Eu am căutat „depleted uranium” și am văzut cum vânează americanii. Peste patru milioane de imagini…

 5. Greutate: Șacal auriu: 11 kg, Șacal cu spatele negru: 5,4 – 10 kg și Șacal cu dungi laterale: 6,5 – 14 kg

 6. E o chestie cu bataie lunga.
  Se interzice vanatoarea animalelor.
  Animelele se vor inmulti necontrolat.
  Vor invada arealul oamenilor, inclusiv in marile orase, in cativa ani.
  Vom putea fi vanati de animale, mai ales copii si batrani, animale de companie, in momentul in care se vor interzice cresterea animalelor in curte.
  Nu vor avea ce manca, vor ataca in haite.

 7. Andrei Stefan terorizeaza Romania. Iar, cu asa ziarici (cum le zice Boanchis), National devine un fel de Romania-exploziv-senzational-DD in direct!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri