AcasăSOCIALS-au pus pe controale în toată țara și a plouat cu amenzi!...

S-au pus pe controale în toată țara și a plouat cu amenzi! Ce sancțiune au aplicat unui club din Constanța

Mii de amenzi, în 24 de ore. Stau cu ochii pe oameni, să vadă care nu respectă măsurile anti-COVID (sursa foto: Facebook)

Autoritățile s-au pus serios pe făcut verificări în zonele aglomerate, pentru a vedea în ce măsură se respectă măsurile de protecție sanitară stabilite în lupta împotriva COVID-19. Atenția s-a îndreptat, în mod special, asupra zonelor turistice, dat fiind faptul că sezonul estival e în toi.

Numai noaptea trecută au ieșit pe teren peste 7.900 de reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, la acțiuni fiind angrenați, din câte informează MAI, nu mai puțin de 4.262 polițiști, 1.456 jandarmi, 399 polițiști de frontieră, 1.258 polițiști locali, 83 reprezentanți din cadrul ANSVSA, 30 inspectori ai ANPC, dar și angajați din cadrul Ministerului Sănătății, ai structurilor din subordinea Ministerului Muncii, ai Ministerului Transportului, reprezentanți ai autorităților publice locale, precum și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Cifrele comunicate de sursa citată arată că au fost verificate în total 2.791 de firme și 25.493 persoane fizice, la nivel național.

Cât au totalizat sancțiunile contravenționale

În urma controalelor, s-au constatat nereguli, lucru care i-a făcut pe oficiali să dea nu mai puțin de 1.189 amenzi, totalizând peste 428.000 de lei.

Din rândul acestor sancțiuni contravenționale, 58 au fost aplicate operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul public sau privat închis, pentru care au fost instituite interdicții și restricții, valoarea acestora fiind de 28.450 lei, conform MAI.
De asemenea, s-au dat 474 amenzi pentru persoane fizice care au participat la activități în spațiul public sau privat pentru care au fost instituite interdicții și restricții, alte 468 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, dar și 20 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese.

Ce nereguli s-au găsit

La nivel de exemple, reprezentanții ministerului condus de către Marcel Vela anunță că în cazul verificărilor derulate la un agent economic din București s-a descoperit faptul că „se desfășura activitate comercială la subsolul clădirii, ocazie cu care au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 57.500 lei, fiind dispusă ca măsură complementară, suspendarea activității conform Legii 349/2002 pentru nerespectarea cu repetabilitate a prevederilor privind interzicerea fumatului în localurile publice”.

În cazul controlului ce a vizat un club din județul Constanța s-a aplicat o amendă de 20.000 lei și măsura suspendării activității operatorului economic, de către Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanța, „pentru nerespectarea regulilor de igienă şi de depozitare a produselor alimentare”. Dispoziția ultim menționată se aplică până la data de 08 iulie.

sursa foto: Facebook/Poliția Română

232 afisari

2 COMENTARII

  1. Vedeti ca in cluburile unde merge Bianca Sclav si Bodi Bote se consuma droguri de mare pericol la risc.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger