AcasăSOCIALS-au închis şcolile din greşeală? Alexandru Rafila vine cu o dezvăluire halucinantă

S-au închis şcolile din greşeală? Alexandru Rafila vine cu o dezvăluire halucinantă

Alexandru RafilaS-au închis şcolile din greşeală? Alexandru Rafila vine cu o dezvăluire halucinantă

Guvernul condus de Ludovic Orban a închis şcolile şi grădiniţile în urmă cu 3 săptămâni, dar, din câte se pare, asta a fost o greşeală. Cel puţin aşa se înţelege şi din declaraţia lui Alexandru Rafila, nou intrat în PSD, totuşi.

Această măsură n-a fost discutată cu specialiştii din comisiile tehnice înfiinţate pentru a gestiona starea de alerta, iar grupul de suport tehnic din cadrul CNSU nu a mai fost convocat de două luni. Totul, dezvăluit de reprezentantul României la OMS.

Noi nu putem să înlocuim Guvernul în decizie. Importanţa unor specialişti, a unor comitete tehnice este, evident, clară pentru toată lumea şi reflectă ceea ce se întâmplă în toate ţările din UE sau din alte zone civilizate ale lumii.

Există două comisii tehnice. Una este Grupul de suport tehnico-ştiinţific al CNSU, unde sunt mulţi medici de diverse specialităţi şi din diverse instituţii, şi nu numai medici. Acest grup nu a mai fost convocat de vreo două luni. Există şi Comisia ştiinţifică COVID-19 a Ministerului Sănătăţii care se întruneşte lunar sau de câte ori e solicitată.

Noi chiar şi astăzi vom avea o discuţie şi facem tot ce putem încât să îmbunătăţim opţiunile terapeutice, să propunem îmbunătăţirea modului de testare, testarea periodică a personalului medical (…) Închiderea şcolilor primare sau închiderea pieţelor nu au fost discutate în cele două comisii despre care v-am spus şi cu atât mai puţin în cea de la CNSU”, a afirmat Rafila, preluat de Agerpres.

Starea de alertă, prelungită

Ne aflăm pe un trend ascendent. În mod evident numărul de cazuri va creşte şi ceilalţi doi indicatori care reflectă gravitatea epidemiei, numărul de pacienţi la ATI şi numărul de decese, va înregistra un trend crescător, chiar dacă au fost luate anumite măsuri, al căror efect îl vom vedea peste 2-3-4 săptămâni.

Ar trebui să existe o strategie mai clară şi o coordonare mai bună la nivelul Ministerului Sănătăţii, pentru că am constatat că şi atunci când sunt 6.000 de cazuri pe zi, dar şi când sunt 10.000 noi testăm tot atâţia pacienţi.

Asta îmi arată că nu reuşim să facem la fel de multe anchete epidemiologice, nu reuşim să le facem la timp, să testăm inclusiv contacţii apropiaţi ai persoanelor infectate, să putem să-i izolăm, să putem să-i monitorizăm, pentru că nu poţi să faci acelaşi număr de teste atunci când ai 5-6 mii de cazuri sau când ai 10.000 de cazuri.

Efortul nu trebuie să fie doar în partea de dezvoltare a capacităţii terapeutice, ci şi dezvoltarea sistemului de sănătate publică care să facă anchetele epidemiologice şi să testeze un număr mai mare de pesoane”, a mai spus Alexandru Rafila.

Joi, au fost raportate 10.142 de cazuri noi

În ultimele 24 de ore au fost 10.142 de cazuri noi de COVID-19. Alți 121 de români au murit după ce s-au infectat cu coronavirus, în timp ce la terapie intensivă crește numărul pacienților COVID și atinge un nou record – 1.152.

Până astăzi, 12 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 334.236 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), transmit autoritățile. 224.916 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 10.142 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

author avatar
Andrei Ștefan
689 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger