AcasăSOCIALS-au dat amenzi cu duiumul în România, în doar câteva zile. Sancțiunile...

S-au dat amenzi cu duiumul în România, în doar câteva zile. Sancțiunile au sărit de 8 milioane de lei – VIDEO

Purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-șef de poliție Monica Dajbog

Angajații Ministerului de Interne – polițiști, jandarmi și nu numai – au ieșit cu miile, zilnic, pentru a face controale în contextul pandemiei COVID-19.

Iar din câte a anunțat sâmbătă purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-șef de poliție Monica Dajbog, doar în ultima săptămână au fost verificați ”aproape 3.000 de operatori de transport persoane, peste 60 de mii de operatori economici, 90 de mii de locații de interes, printre care 40 de mii de restaurante, terase și fast-food-uri, precum și peste 480 de mii de persoane.”

La capitolul nereguli constatate, cele mai multe au vizat nepurtarea măștii de protecție și nerespectarea normelor privind distanțarea fizică. Nu au lipsit nici cazurile ce au vizat organizarea unor evenimente în spații pentru care sunt impuse interdicții sau în care s-a  depășit numărul permis de participanți. ”În urma verificărilor au fost aplicate peste 58 de mii sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 8,6 milioane de lei De asemenea, 69 de persoane sunt cercetate în 60 de dosare penale, dintre care 54 pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor”, a precizat oficialul MAI.

Ce a anunțat și GCS

Totodată, din raportarea venită de la Grupul de Comunicare Strategică (GCS) s-a aflat, sâmbătă, că polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, nu mai puțin de 8.145 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.177.275 de lei, ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Și că, vineri, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate 6 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Cifrele oficiale arată că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate în România 9.937 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Până la data de 7 noiembrie, în România au fost confirmate 296.999 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 201.114 pacienți au fost declarați vindecați – mai arată bilanțul oficial comunicat în 7 noiembrie.

author avatar
Cristina Stefan