AcasăSOCIALS-a stabilit „vacanța mobilă” din FEBRUARIE. Vești pentru elevii din București și...

S-a stabilit „vacanța mobilă” din FEBRUARIE. Vești pentru elevii din București și nu numai – VIDEO

eleviAmenzi între 100 şi 1.000 de lei şi muncă în folosul comunității pentru părinții care nu-și mai trimit copiii la școală. Unde se aplică sancțiunile

După ce în primă fază s-a aflat că vacanța din luna februarie din anul școlar 2022-2023, așa-numita „vacanță mobilă”, va fi decisă la nivelul fiecărui județ, în urma unor consultări, inclusiv cu părinții, în prima zi a acestei săptămâni ministrul Educației a făcut precizări de ultim moment.

Așa s-a aflat, de la Sorin Cîmpeanu că „a fost stabilită poziţionarea vacanţei mobile din luna februarie în întreg sistemul naţional de învăţământ”.

Când vor avea această vacanță elevii din Capitală

Elevii din majoritatea județelor vor avea vacanță în ultima săptămână din februarie – reiese din anunțul venit de la oficialul guvernamental aflat în fruntea Ministerului Educației.

Sunt 30 de judeţe care au decis ca vacanţa din luna februarie să fie în ultima săptămână, sunt zece judeţe care au decis ca vacanţa să fie în cea de-a doua săptămână a lunii februarie – este vorba de judeţele Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Cluj, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Teleorman şi Prahova. Şi sunt Bucureştiul şi Suceava care au decis ca săptămâna de vacanţă din luna februarie să fie cea de-a doua săptămână”, a declarat Sorin Cîmpeanu luni, 30 mai, în fața presei.

La final, ministrul a recapitulat situația cu privire la deciziile ce vizează vacanța din a doua lună a anului viitor. „Deci două judeţe au decis în a doua săptămână, zece judeţe au decis în a treia săptămână şi 30 de judeţe au decis în a patra, ultima săptămână din februarie”, a concluzionat Cîmpeanu.

Și nu sunt singurele vești venite luni, 30 mai, de la ministrul Educației – citiți mai multe AICI.