AcasăSOCIALS-a schimbat procedura prin care se restituie permisul de conducere. Ce vor...

S-a schimbat procedura prin care se restituie permisul de conducere. Ce vor face poliţiştii

Propunerile Ministerului de Interne privind modificarea condiţiilor de restituire a permisului de conducere reţinut şi a celor de dobândire a permisului de conducere românesc de către şoferii care deţin permise eliberate de alte state intră în vigoare începând de azi.

Ordonanța, care intră în vigoare de azi, introduce posibilitatea restituirii permisului de conducere – reţinut ca urmare a constatării preliminare, în salivă, a prezenţei unor substanţe din categoria celor psihoactive – în baza rezultatului analizei mostrelor biologice (probe de sânge) realizate în instituţiile medico-legale autorizate prin care s-a stabilit absenţa din organism a substanţelor psihoactive.

Până acum restituirea se putea face doar în baza soluţiei de clasare dispuse în faza urmăririi penale.

Cum preschimbi permisul de conducere

O altă modificare importantă prevăzută de OG nr. 23/2023 îi privește pe cetăţenii care deţin permise de conducere eliberate de alte state, dar care nu pot fi preschimbate cu permisul românesc de conducere.

Aceștia se vor putea înscrie la examenul pentru obţinerea documentului românesc fără a mai fi nevoie de urmarea unei şcoli de şoferi, cum prevedea legislaţia până în prezent.

Străinii pot înmatricula o mașină la noi

Totodată, este instituită posibilitatea ca persoanele care nu au reședință sau domiciliu în România să înmatriculeze provizoriu un vehicul, cu scopul de a-l înmatricula ulterior în altă țară.

Până în prezent, acest lucru era permis doar cetățenilor care aveau reședința sau domiciliul în România.

765 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Imagini spectaculoase, de Ziua Națională. Fenomenul surprins pe cer, la Alba Iulia – VIDEO

Fenomen optic spectaculos pe cerul României, chiar de Ziua Națională! Imaginile au fost surprinse la Alba Iulia.Un curcubeu a apărut pe cerul orașului Alba...

Șofer ucrainean, prins când încerca să intre în România pe la Giurgiu, conducând băut. Cât arăta etilotestul

Un șofer ucrainean a intrat în atenția polițiștilor giurgiuveni. S-a întâmplat la primele ore ale zilei de vineri, 1 decembrie.Un cetăţean ucrainean de 46...