AcasăSOCIALS-a întâmplat din nou: tramvai deraiat în Capitală! Cum s-a evitat o...

S-a întâmplat din nou: tramvai deraiat în Capitală! Cum s-a evitat o tragedie

tramvaiS-a întâmplat din nou: tramvai deraiat în Capitală! Cum s-a evitat o tragedie

Deraierile și defecțiunile tramvaielor din București sunt la ordinea zilei. Kilometri de șine nu au fost înlocuiți de mai bine de două decenii.

Cel mai recent incident de acest gen a avut loc marți seară, în cartierul Colentina. Un tramvai de pe linia 21 a ieșit de pe șine și a mers pe asfalt câțiva metri până ce s-a oprit.

În urma incidentului, o șină a fost ruptă, iar asfaltul în zonă a fost afectat. Din fericire, în tramvai nu erau călători, așa că evenimentul nu s-a soldat cu victime.

În ultimele două săptămâni, alte două tramvaie de pe aceeași linie au sărit de pe șine.

Vă amintim că luna trecută un bărbat a fost rănit într-un tramvai care circulă pe linia 19 din Capitală. O bucată de șină a intrat prin podeaua tramvaiului și l-a rănit la un picior.

De ce deraiază tramvaiele în București?

Probleme la tramvaie apar tot mai des și din cauza șinelor învechite și stricate. Dar și din cauza infrastructurii. „Și totodată, din lipsa pieselor, tramvaie învechite, infrastructură în care nu s-a mai investit de peste 20 de ani”, explică Valer Ciobănescu, sindicalist STB.

Șinele de tramvai din București sunt afectate puternic în zilele caniculare. Înfierbântarea liniilor de tramvai cauzează așadar defecțiuni.

author avatar
Andreea Vlad
594 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger