AcasăSOCIALS-a finalizat racordarea comunei Brăneşti la Autostrada A2 (VIDEO)

S-a finalizat racordarea comunei Brăneşti la Autostrada A2 (VIDEO)

Visul locuitorilor din comuna Brănești, județul Ilfov, de racordare a localității la Autostrada A2, a devenit realitate, după ce un amplu proiect al Primăriei Brănești, alături de Consiliul Județean Ilfov, a fost finalizat într-un timp record.

Începută efectiv la sfârșitul lunii august a anului trecut, lucrarea  a fost recepționată pe 27 iulie, comuna Brănești putându-se mândri acum cu acces la una dintre cele mai circulate autostrăzi.

Amenajarea accesului la autostradă a comunei Brănești prevede benzi de  acces intrare / ieşire A2 Bucureşti – Constanţa, drumuri interioare noi, în lungime totală de 2,5 km, reprezentând căi de acces la A2 și nu mai puțin de 5 sensuri giratorii, pentru a facilita accesul localnicilor din satele Vadul Anei şi Brăneşti, şi din Cartierul Soarelui. De asemenea, pe toate drumurile menţionate s-au realizat reţele de canalizare pluvială şi iluminat stradal.

,,Este un proiect extrem de important. De aceea, când primarul Comunei Brăneşti ni l-a propus, nu am ezitat să-l aprobăm, să intrăm în acest parteneriat şi să cofinanţăm lucrările. Consiliul Judeţean Ilfov a alocat 8 milioane de lei pentru iniţiativa Primăriei Comunei Brăneşti de a realiza accesul rutier al zonei la Autostrada Soarelui. Locuitorii pot de acum să ajungă mai uşor în Bucureşti. În plus, zona se va dezvolta, va atrage noi investiţii şi se vor putea crea noi locuri de muncă. Felicit autorităţile locale pentru acest proiect! Este o reuşită şi aş vrea să  vedem şi alte iniţiative de anvergură în Ilfov, pe care cu siguranță Consiliul Judeţean le va sprijini”, a transmis Ştefan Rădulescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov, pe pagina sa de Facebook.

Deși punerea în practică a acestui „vis” nu a fost deloc ușoară, multiplele lucrări realizate în cadrul proiectului “Amenajare acces în Autostrada A2 între km.21+380 – km.24+050 stânga-dreapta și a drumurilor de legătură cu acesta” denotă seriozitatea autorităților ilfovene, dar mai ales ambiția acestora de a îndeplini cerințele locuitorilor din zonă.

Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 18 milioane de lei, dintre care 8 milioane reprezintă contribuția Consiliului Județean Ilfov.

S-au rezolvat astfel grave probleme legate de traficul auto, dar poate cel mai important element al acestui proiect îl constituie dezvoltarea localității Brănești care, datorită racordării la Autostrada A2, se va transforma într-o zonă extrem de atractivă din multe puncte de vedere: atragerea de investitori, crearea de noi locuri de muncă, prețul terenurilor va crește considerabil și lista avantajelor poate continua.

Amenajarea accesului în Autostrada A2 este doar etapa 1 dintr-un proiect mult mai amplu conceput de Primăria Brănești, finalizarea acestuia aflându-se în diverse etape de realizare. Etapa 2 prevede realizarea pasajului suprateran peste calea ferată București – Constanța pentru a devia traficul greu în afara comunei, etapa 3 este strâns legată de etapa 2, având scopul de a devia traficul greu din comuna Brănești spre accesul în Autostrada. Ultima etapă reprezintă realizarea unui pasaj suprateran peste Autostrada A2 și accesul în DJ 100 a întregii infrastructuri de drumuri create, în așa fel încât Primăria Brănești să poată realiza declasificarea DJ100 din drum județean în drum comunal și limitarea tonajului greu, cu excepția riveranilor.

author avatar
Andrei Coman
1.583 afisari

3 COMENTARII

  1. Nu cred ca exista nicaieri in lume sensuri giratorii in autostrada cum sint in România! Vz autostrada Brașov .. Bretele de acces da! Suspendate etc. La noi așa cv e SF!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger