S-a început lupta contra căpușelor, la nivelul Capitalei.
A venit vara și chiar dacă primele zile ale sezonului cald au fost destul de capricioase, la nivel de vreme, nu sunt puțini locuitorii Capitalei care vor să iasă la plimbare în zonele de lângă casă ori prin parcuri. Iar cei mici, la joacă. Iată că, după ce în ultima perioadă nu au fost puține situațiile în care s-a vorbit despre felul în care arată unele parcuri din București, cu bălării scăpate de sub control, dar și despre temerile oamenilor în privința căpușelor, s-a aflat că au început procedurile de dezinsecție și deratizare la nivelul Capitalei.
Un anunț în acest sens a venit marți, 8 iunie, chiar din direcția primarului Bucureștilor, Nicușor Dan. Care a dat de veste locuitorilor orașului, pe pagina sa de Facebook, despre faptul că ”ieri (luni-n.n) seară au început operațiunile de dezinsecție și deratizare în Capitală”.
Primarul a distribuit și câteva imagini cu utilajele pregătite pentru a fi folosite în cadrul acestor proceduri. Și a dat câteva detalii cu privire la planul stabilit când vine vorba despre operațiunea anti-țânțari și căpușe. ”Tratamentele împotriva țânțarilor și căpușelor au loc în tot Bucureștiul, începând de la periferie spre centru. Aceste tratamente se fac în fiecare seară, începând cu ora 9 și vor dura 7 zile, urmând să se lucreze simultan cu 12 echipe. În parcuri se va intra în zilele de joi și vineri, astfel încât acestea să fie pregătite pentru plimbările bucureștenilor la sfârșit de săptămână.
Pentru deratizare, fiecare asociație de proprietari va fi anunțată de începerea tratamentului, ca să nu fie afectate animalele de companie care sunt plimbate în jurul blocurilor”, a transmis Nicușor Dan.
Noi trimiteri la ”greaua moștenire”
Edilul susține că astfel de proceduri de dezinsecție și deratizare vor fi repetate în câteva rânduri pe timpul verii și al toamnei. Și cautând să explice de ce anume au fost demarate abia acum, a adus în discuție situația financiară a instituției pe care o conduce.
”Aș fi vrut să începem aceste operațiuni mai devreme, dar situația financiară a primăriei (datoriile curente de 3 miliarde, conturile poprite, investițiile blocate) ne-a forțat să decidem tăieri sau amânări de cheltuieli. Nu e plăcut atunci când scoți gunoiul de sub preș, dar acum suntem pe un drum bun, iar primăria își va îndeplini obligațiile față de bucureșteni”, a susținut Nicușor Dan, în încheierea mesajului pe care l-a transmis pe rețeaua de socializare amintită.
Firea: Să te plângi că ai datorii la PMB înseamnă că NU ȘTII DELOC cum funcționează o instituție publică
Nu e prima oară când actualul primar al Capitalei face trimitere la datoriile Primăriei Capitalei. De altfel, recent, Gabriela firea, predecesoarea sa în fotoliul de primar general al Bucureștilor, i-a dat o replică tranșantă. ”În loc să se dea ridicol cu bicicleta, doar pentru fotografii si filmări, noul primar ar trebui să-si consume timpul prețios pentru cetățeni! El demonstrează, încă o dată, cât de nepregătit este pentru a conduce destinele a aproape 4 milioane de oameni, cât de puține știe, cât de puține înțelege despre poziția pe care o ocupă.
Problema datoriilor “lăsate de Firea” este praf în ochii bucureștenilor, praf pe care îl aruncă zilnic, doar-doar vor uita oamenii de frigul din case, de gropile din asfalt, de țânțari și căpușe, de PROMISIUNILE MINCINOASE DIN CAMPANIE.
Să te plângi că ai datorii la PMB înseamnă că NU ȘTII DELOC cum funcționează o instituție publică din punct de vedere financiar. Înseamnă că nu înțelegi ce înseamnă o investiție, care sunt etapele ei, nu pricepi că nu poți plăti un contract când te taie capul, că nu știi că toate plățile instituțiilor publice se fac la termene LEGALE, după ce facturile emise se verifică, se avizează, se certifică!”, a transmis, între altele, Gabriela Firea, via Facebook, pe 3 iunie, cu ocazia participării primarului Dan, de Ziua Mondială a bicicletei, la un eveniment desfășurat în Parcul Herăstrău și la care au fost prezenți și președintele Iohannis și ministrul Mediului.