Cauta

S-a decis: cine sunt pensionarii care vor primi medicamente compensate cu 90%. Ce venituri trebuie să încaseze

medicamente

Executivul a decis care sunt pensionarii ce vor primi medicamente compensate cu 90%. Vestea vine pe final de an. Guvernul a aprobat proiectul în şedinţa de joi.

Pensionarii ajung foarte des la medicul de familie. De exemplu, în 2023, pentru perioada ianuarie – septembrie, au fost eliberate peste 2 milioane de reţete pentru un număr de 432.525 de pensionari.

Venituri de până la 1.830 lei

Pensionarii cu venituri de până la 1.830 lei pe lună vor beneficia de la 1 ianuarie 2024 de medicamente compensate cu 90%.

A fost aprobată o hotărâre care e menită să susţină accesul cât mai multor pensionari la medicamente. Guvernul a decis majorarea plafonului de venituri până la care pensionarii pot beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor.

Astfel, începând cu 1 ianuarie 2024, vor beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor pensionarii cu venituri de până la 1.830 lei pe lună, comparativ cu pragul de 1.608 lei pe lună din prezent”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

Pensiile de peste 2.000 lei, impozitate

Pensiile care depăşesc o anumită sumă de bani vor fi impozitate de anul viitor, a anunţat, joi, ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Pentru pensiile peste 2.000 de lei, se va plăti un impozit. De săptămâna trecută a început tipărirea noilor cupoane de pensii.

În 2024, toate pensiile vor creşte, ele vor veni mărite. E important ca pensionarii să ştie că există bani în buget pentru acest lucru. Deci, banii pentru pensii în 2024 sunt în buget„, a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Potrivit informațiilor oferite de Guvern, pensionarii care încasează pensii mai mari de 2.000 de lei vor fi impozitați cu 10%.

Gigantul farmaceutic Sanofi dezvoltă un portofoliu de 12 medicamente candidate, care ar putea genera vânzări anuale de miliarde de euro. Câștiguri similare și pentru vaccinuri.

Anunțul vine în contextul în care Sanofi se confruntă cu presiuni din partea investitorilor după ce a renunțat la țintele de marjă pentru 2025 pentru a crește cheltuielile pentru cercetare și dezvoltare (R&D).

Ultimele stiri

  • Marcel Ciolacu, în vizită în zona Petricani a Capitalei, unde Rareș Hopincă își propune să construiască cel mai mare parc al Sectorului 2 și o nouă sală polivalentă
  • Alege ce citești
  • Iohannis – unealta lui Orban, marioneta lui Putin
  • Patinoarul Berceni Arena din Sectorul 4, desemnat să găzduiască Supercupa României la hochei pe gheață
  • Real Madrid nu știe cum să împartă 1 miliard de euro
  • Revoltă în vestiarul lui PSG!
  • Englezii ne-au luat drept țară africană. Ne exploatează resursele, nu plătesc angajații și raportează pierderi
  • Proiectele macheta, rețeta de (in)succes a lui Chirica. Balanișcu: Transform orașul machetelor într-unul al proiectelor realizate
  • Când vom avea alegeri prezidențiale și alegeri parlamentare. Ciolacu a anunțat datele – VIDEO
  • Rușii sunt maeștrii războiului hibrid. Ce face Occidentul, tot fricos?
  • Exit mobile version