AcasăSOCIALS-a dat alerta! Incendiu la un spital din țară. Zeci de pacienți...

S-a dat alerta! Incendiu la un spital din țară. Zeci de pacienți evacuați – VIDEO

S-a dat alerta! Incendiu la un spital din țară. Zeci de pacienți evacuați - VIDEO (sursa foto: captură video/youtube)

A fost din nou alertă de incendiu la un spital din țară.

De această dată s-a întâmplat în județul Maramureș, unde pompierii au intervenit – în prima zi a acestei săptămâni – cu mai multe autospeciale, fiind anunțați despre o situație apărută la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic. Zeci de persoane din rândul celor internate la unitatea spitalicească au fost evacuate, neexistând, din fericire, victime în rândul pacienților sau al cadrelor medicale ori al angajaților unității medicale.

Incidentul, la etajul 3

De altfel, Ministerul Sănătății a transmis o informare cu privire la situația apărută luni dimineață la spitalul din Cavnic. ”Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, incendiul s-a manifestat într-o baie de la etajul al treilea al clădirii și a fost lichidat. În urma incendiului, nu s-au înregistrat victime.

În total, au fost evacuați 71 de pacienți. După ventilarea spațiilor, pacienții au revenit în saloane”, transmit reprezentanții Ministerului condus de către Vlad Voiculescu.

Specialiștii urmează să se pronunțe, în urma verificărilor pe care le vor face, cu privire la cauzele care au dus la izbucnirea incendiului.

Incendiu și la un spital din Craiova

Incidentul de luni dimineață vine la doar câteva zile, practic, după ce se dăduse alerta la Spitalul de Psihiatrie Craiova. La acel moment incendiul se manifestase la parterul clădirii clinicii de psihiatrie din Parcul Romanescu. La acel moment, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, anunța că se vor face verificări.

”Astăzi a avut loc un incident, la parterul clădirii, după ce o pacientă a dat foc unei saltele. Nu există victime intoxicate cu fum sau având arsuri. În schimb, trei medici au sărit de la etajul 1, speriați din cauza fumului. Vom declanșa o anchetă ca să verificam de ce pacienta avea o brichetă asupra ei și de ce medicii de gardă nu s-au asigurat că pacienții sunt evacuați pentru a fi preîntâmpinat orice pericol”, a transmis Vasilescu, pe Facebook, în seara zilei de 8 martie.

author avatar
Cristina Stefan