AcasăSOCIALS-a dat alarma! Focar de infecție cu Covid-19 la cel mai mare...

S-a dat alarma! Focar de infecție cu Covid-19 la cel mai mare spital de Oncologie din zona Moldovei

spital

Focar de infecție la Institutul Regional de Oncologie Iaşi. Nouă cadre medicale, opt asistente medicale şi un medic rezident, au fost confirmate cu noul coronavirus. Toate cazurile sunt asimptomatice.

Din câte se pare, în pauze aceştia ar fi stat în camera de odihnă fără mască de protecţie. Din fericire niciun contact al celor șase asistenți nu a fost infectat cu coronavirus. De asemenea blocul operator a fost supus unui proces de dezinfecție.

„Şase asistenţi medicali ai blocului operator ai Institutului Regional de Oncologie Iaşi au fost depistaţi pozitiv la infecţia cu COVID-19. Personalul medical a fost testat miercuri, 10 iunie a.c. Atunci un asistent medical a anunţat conducerea instituţiei că starea sa de sănătate nu este bună şi are simptome specifice infecţiei cu noul coronavirus. După efectuarea acestor teste au mai fost depistate încă cinci persoane infectate. Trei dintre aceştia fac naveta pentru a ajunge la locul de muncă,” a declarat Mirela Grosu, managerul Institutului Regional de Oncologie pentru Bzi.

author avatar
Andreea Vlad
466 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger