AcasăSOCIALS-a anunțat oficial: Liber din nou la slujbe, în interiorul bisericilor (VIDEO)

S-a anunțat oficial: Liber din nou la slujbe, în interiorul bisericilor (VIDEO)

Credincioșii care au resimțit din plin restricția care nu le-a permis prezența la slujbele oficiate în lăcașurile de cult din București și din țară, impusă încă de dinaintea Sărbătorilor Pascale, au aflat că lucrurile vor reintra pe făgașul mult-așteptat.

În sensul în care premierul a anunțat oficial, la începutul ședinței de marți, că s-a luat decizia „de a permite oficierea de slujbe și în interiorul bisericilor”.

Nu a fost precizată data exactă de la care se va aplica noua hotarâre. Șeful Guvernului a subliniat, însă, că „va fi un număr redus de credincioși care vor putea asista la slujbă din interiorul bisericilor, din acest motiv oficierea slujbelor se va face pentru credincioși atât din interiorul, cât și în afara bisericilor”.

Acesta a mai punctat că rămân necesare respectarea distanțării fizice și regula purtării măștii în interiorul bisericii.

În ultimele săptămâni, după ce lăcașurile de cult s-au redeschis, credincioșii au avut din nou acces în biserici, dar doar pentru a se închina, nu și pentru a asista la liturghia duminicală, de exemplu, slujbă la care au putut asista din curtea bisericilor.

author avatar
Cristina Stefan