AcasăSOCIALS-a anunțat oficial! Când începe campania de vaccinare ANTIGRIPALĂ gratuită. MS, precizări...

S-a anunțat oficial! Când începe campania de vaccinare ANTIGRIPALĂ gratuită. MS, precizări importante

S-a anunțat oficial! Când începe campania de vaccinare ANTIGRIPALĂ gratuită. MS, precizări importante (sursa foto: Ministerul Sănătăţii - România/Facebook)

Pe măsură ce se discută despre situația generată de noul coronavirus, dar și despre campania de vaccinare împotriva COVID-19, din direcția Ministerului Sănătății (MS) s-au făcut, joi, precizări despre imunizarea antigripală.

Mai exact despre campania anuală de vaccinare antigripală gratuită, despre care oficialii MS au anunțat că urmează să înceapă săptămâna viitoare.

”Pentru sezonul 2021-2022, Ministerul Sănătăţii intenționează imunizarea unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire prin utilizarea a unui număr de aproximativ 2 milioane de doze de vaccin gripal.

Ministerul Sănătății a încheiat semnarea contractului în baza căruia vor fi livrate primele 300 000 doze de vaccin gripal, urmând ca în perioada imediat următoare să fie livrate alte 1 000 000 de doze pentru continuarea imunizărilor”, se precizează într-un comunicat de presă.

La fel cum s-a întâmplat și în anii trecuți, dozele de vaccin vor fi repartizate către direcţiile de sănătate publică în mai multe tranșe. DSP-urile vor trimite dozele de vaccin cabinetelor medicilor de familie şi unităţilor sanitare, în vederea începerii imunizărilor.

Ce a anunțat ministrul interimar al Sănătății

“Deși procedura anuală în baza acordului cadru încheiat în 2019 pentru achiziția vaccinului gripal a fost finalizată în luna martie a acestui an, eu când am ajuns în minister nu era semnat niciun contract. Am cerut să se realizeze toate demersurile legale pentru semnarea contractelor și începerea în regim de urgență a campaniei de vaccinare antigripală gratuită.

Avem posibilitatea creșterii cantității de vaccin cu alte 700 000 de doze, până la cantitatea de 2 milioane de doze, în funcție de evoluția epidemiologică și cerere”, a declarat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, citat în comunicatul remis presei.

Se poate vaccina antigripal o persoană care s-a vaccinat anti-COVID?

Conform informării oficiale, la fel ca anii precedenți, această campanie a Ministerului Sănătăţii se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.

”În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC”, se mai precizează din direcția MS.

Și încă un amănunt de interes pentru românii care s-au vaccinat deja împotriva COVID-19 și se întreabă dacă pot merge să îl facă și pe cel antigripal. ”Conform medicilor, o persoană care s-a vaccinat anti-COVID și face parte din categoriile la risc, poate primi și vaccinul gripal”, stă scris, negru pe alb, în comunicatul Ministerului Sănătății, de joi, 7 octombrie.

216 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger