AcasăSOCIALS-a aflat! Primul rezultat COVID pozitiv, în urma testelor de salivă. Ce...

S-a aflat! Primul rezultat COVID pozitiv, în urma testelor de salivă. Ce a anunțat ministrul Cîmpeanu – VIDEO

S-a aflat! Primul rezultat COVID pozitiv, în urma testelor de salivă. Ce a anunțat ministrul Cîmpeanu - VIDEOS-a aflat! Primul rezultat COVID pozitiv, în urma testelor de salivă. Ce a anunțat ministrul Cîmpeanu - VIDEO

S-a aflat despre un prim rezultat pozitiv la COVID-19, în urma testărilor rapide, pe bază de salivă, ce se fac în școli.

Urmează ca un test PCR să confirme sau să infirme acest rezultat al testării rapide. „Am fost anunţat în urmă cu puţin timp de către DSP (Direcția de Sănătate Publică) Bucureşti că s-a raportat primul caz pozitiv, detectat în urma testelor de salivă. S-a luat legătura şi va face testul PCR pentru confirmarea sau pentru infirmarea acestei situaţii”, a anunțat luni, 6 decembrie, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, aflat la Parlament.

Ministrul Educației a precizat că este vorba despre un caz din Capitală, de la liceul I.L. Caragiale.

Cîmpeanu, mesaj pentru părinți și profesori

Pe de altă parte, Sorin Cîmpeanu a subliniat că autoritățile pun mare bază în responsabilitatea părinților, când vine vorba de raportarea corectă a rezultatului acestor teste pe bază de salivă.

Mizăm foarte mult pe responsabilitatea părinţilor, pe responsabilitatea profesorilor, şi sunt convins că au înţeles, marea majoritate a lor, că este foarte important să raporteze corect şi în timp rezultatul acestor teste, în cazul în care ele sunt pozitive”, a completat Cîmpeanu.