AcasăSOCIALS-a aflat! O doctoriță preia funcția de manager al Spitalului Județean Neamț

S-a aflat! O doctoriță preia funcția de manager al Spitalului Județean Neamț

S-a aflat! O doctoriță preia funcția de manager al Spitalului Județean Neamț (sursa foto: ambasadorinemteni.ro)

O informație de ultimă oră, care vine de la Neamț, indică faptul că doctorița Cristina Iacob-Atănăsoaie va prelua, interimar, atribuțiile de manager al spitalului unde a avut loc tragedia în urma căreia 10 pacienți de la ATI au murit.

După ce președintele Consiliului Județean Neamț anunțase în cursul acestei zile, înaintea unor discuții decisive pe acest subiect, că propunerile pentru succesorul lui Lucian Micu, managerul interimar demisionar al Spitalului Județean din Neamț, vor veni din partea șefilor de secție ai unității medicale, s-a aflat că nominalizată pentru a prelua această postură este Cristina Iacob-Atănăsoaie, medic internist. „Doar până la concurs”, din câte a precizat dr. Atănăsoaie, pentru zch.ro.

Concurs care este programat să aibă loc pe 21 decembrie, din câte sublinia Ionel Arsene. ”Am convocat o ședința cu toți cei 32 de medici șefi de secție din Spitalul Județean, împreună cu Consiliul director al spitalului județean și propunerea pentru noul manager va veni de la medicii din Spitalul Județean. Partidele politice (…) au fost invitate la discuții de dimineață pentru a pune umărul împreună să rezolvăm problemele. (…) Dar propunerea pentru noul manager va veni de la medicii din Spitalul Județean, mai exact de la cei 32 de medici șefi de secție”, declara, orele trecute, șeful CJ Neamț, într-o intervenție telefonică la Antena3.

Iacob-Atănăsoaie a mai deținut această funcție

Medicul Cristina Iacob-Atănăsoaie a fost director medical al unității spitalicești, în perioada 2011-2012, iar ulterior, începând cu luna iulie a anului 2017, mai exact, a preluat interimar atribuțiile de manager al Spitalului Județean, pe care le-a deținut timp de un an.

Numirea unui nou manager la spitalul unde a avut loc, sâmbătă seară, incendiul devastator la secția de Terapie Intensivă a fost necesară după ce Lucian Micu, numit în această funcție luna trecută, a demisionat, ca urmare a dramei de la ATI.

author avatar
Cristina Stefan