AcasăSOCIALS-a aflat cine are cea mai mare pensie din România şi cât...

S-a aflat cine are cea mai mare pensie din România şi cât încasează. Nu e vorba despre un „special”!

În plin scandal al pensiilor speciale şi al majorării veniturilor seniorilor, începând cu 2024, autorităţile au fost de-acord să dezvăluie cine încasează cea mai mare pensie din România şi care este cuantumul acesteia.

Surprinzător, dar nu o primeşte un pensionar „special”.

Cea mai mare pensie: 94.000 lei/lună

Cea mai mare pensie din România este de 94.000 de lei pe lună, adică 19.000 de euro și este încasată de o persoană care a lucrat în domeniul bancar și a contribuit la sistemul public.

„Este o pensie contributivă, de aproximativ 94.000 de lei, dar este o pensie contributivă, nu e pensie de serviciu. Pe primele locuri, sunt pensii contributive cu valori foarte mari.

Tot peste 90.000, tot cu pensii contributive. Sunt ale unor cotizanţi la bugetul de stat din domeniul bancar. Mi se pare absolut corect, dacă s-au constituit, reţinut şi virat contribuţii sociale pentru asta, mi se pare absolut corect”, a explicat ministrul Muncii la Prima TV.

1.200.000 de români, cu pensia minimă

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, susţine că 1.200.000 de români trăiesc cu pensia minimă de 1.125 de lei lunar.

„Din păcate, în acest moment avem aproximativ 1.200.000 de pensionari în indemnizația minimă socială, care este 1.125 lei acum. Indemnizația minimă socială în 2024 va fi 1.281 lei.

Vom avea o parte semnificativă a pensionarilor care datorită noii legi vor ieși din indemnizația minimă socială”, a spus Simona Bucura Oprescu.

Conform ministrului Muncii, în România nimeni nu va putea ieși la pensie cu un venit mai mare decât cel salarial.

În România nu va mai fi posibil acest lucru, să ieși la o pensie mai mare decât salariul pe care l-ai avut.

Atât pentru pensiile din sistemul public, cât și pentru pensiile de serviciu, fiindcă inclusiv în ceea ce privește pensiile de serviciu, aceștia au o legislație diferită. Și aici a fost o reformă aferentă jalonului 215. Avem o lege 282/2023″, a mai zis reprezentanta Guvernului.

author avatar
Andrei Ștefan
1.122 afisari

2 COMENTARII

  1. O bătaie de joc la adresa la ce-i 1200000de pensionari nu-i m-ai satură Dumnezeu se va satura cînd Leo astupa gura cu pămînt

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri