În contextul în care recent un tânăr de 26 de ani a ajuns la spital, după ce a fost mușcat de un șobolan, chiar în centrul Capitalei, edilul Bucureștilor pare destul de detașat când vine vorba despre problema rozătoarelor pe care oamenii le observă destul de des, în ultima perioadă, pe străzile din oraș. Vorbește de o ”conjunctură nefericită” și invocă o ”informație exhaustivă”.
Concret, Nicușor Dan spune că nu crede să existe o creștere semnificativă a numărului de rozătoare, comparativ cu anii precedenți. Deși realitatea din teren nu prea e la fel de roz, ba mai mult, un om a ajuns să fie mușcat de un șobolan, nu oriunde, ci chiar în centrul orașului.
”În ceea ce privește deratizarea, suntem la capătul primului tratament pe care l-am făcut în ceea ce prevede planul de acțiune pe care l-am votat în CGMB, adică spații publice, subsoluri de blocuri, subsoluri de instituții publice, spitale, școli și parcuri ale municipalității.
Am avut și o conjunctură nefericită, cu gunoaie pe stradă luni de zile… Aici suntem”, a susținut primarul general Nicușor Dan, cu trimitere, după cum mulți au remarcat, la îndelung discutata situație din sectorul 1 al Capitalei.
Ce recunoaște că NU se știe
Așadar, dacă este să îl ascultăm pe edilul Capitalei, nici n-ar trebui să ne facem griji în privința problemei șobolanilor.
”În opinia mea, nu există o creștere a numărului de rozătoare semnificativă față de anii precedenți. (…) Motivul pentru care fenomenul acesta, înainte să avem o informație exhaustivă a locurilor în care putem să îi găsim nu putem să o controlăm în totalitate. Noi nu știm în momentul de față care sunt toate subsolurile de bloc.
Nu știm nici măcar care sunt proprietățile municipalității, darămite să știm care sunt clădirile abandonate din București. Deci, pur și simplu, această informație nu există. Și atunci operatorii de deratizare se duc unde știu ei că trebuie să meargă”, a susținut primarul Capitalei.