AcasăSOCIALRomâniia din Diaspora au găsit o nouă soluţie prin care să trimită...

Româniia din Diaspora au găsit o nouă soluţie prin care să trimită sute de milioane de euro acasă. De unde vin cele mai mari sume

revolut diasporaALERTĂ! Aplicația Revolut, atacată de hackeri. Datele a 50.000 de utilizatori au fost compromise / foto: Revolut blog

Sumele trimise de utilizatorii Revolut către România, în 2021, prin remiteri personale, s-au ridicat la 316 milioane euro, reprezentând o creştere cu 79% faţă de anul 2020, potrivit datelor analizate de super-aplicaţia Revolut, care are 18 milioane de clienţi la nivel global, din care peste 1,5 milioane în România.

De menţionat: numărul remitenţelor efectuate de către utilizatorii Revolut a crescut cu 84% în 2021 comparativ cu 2020, iar numărul de clienţi care au recurs la aplicaţia Revolut pentru a face astfel de transferuri către apropiaţi a progresat cu 70%.

Au trimis 316 milioane euro, prin Revolut

Banii trimiși în România de românii utilizatori ai acestei aplicații, în anul 2021, prin remiteri personale, s-au ridicat la 316 milioane euro. Suma este în creștere cu 79% față de anul 2020, potrivit datelor analizate de aplicația Revolut, care are 18 milioane de clienți la nivel global, din care peste 1,5 milioane în România.

Cele mai mari sume trimise în țară provin de la utilizatorii români din Marea Britanie, Germania și Olanda. Spania și Italia figurează și ele în top 10 țări.

„Diasporezii”, cei mai mari investitori

Românii are lucrează afară, prin banii trimişi în ţară, au devenit de fapt cei mai mari investitori străini în România, după ce criza de acum peste zece ani a determinat prăbuşirea investițiilor străine directe.

De altfel, suntem printre țările din Uniunea Europeană în care intră cele mai mari sume de peste hotare, raportat la Produsul Intern Brut. În România, Revolut operează prin Revolut Payments UAB şi Revolut Bank UAB, entităţi înregistrate în Republica Lituania.

Ce este Revolut?

Revolut este prima super-aplicaţie financiară care ajută utilizatorii din toată lumea să îşi folosească la maximum fondurile de care dispun. În 2015, Revolut s-a lansat în Marea Britanie, cu servicii de transfer de bani şi schimb valutar.

În prezent, 18 milioane de clienţi din lume folosesc serviciile inovatoare Revolut pentru a realiza peste 150 de milioane de tranzacţii pe lună.

author avatar
Andrei Ștefan
943 afisari

5 COMENTARII

  1. Si ce se intampla cu acesti bani ??? Intra cumva in economia romaneasca ??? Nuuuuooo. Se cumpara in principal materiale de constructie, ghici de la cine ??/ De la firme straine. Unde se intorc banii ??/ Acolo de unde au venit. Ca mai platesc 100 de euro parintii , datorii, la magazinul satesc este total nesemnificativ. Vorva unui comic… da noi ce-am mai castigat ???

    • Serios? Da ce ai vrea sa câștigi? Muncești? Vrei sa muncesc eu pentru tine? Eu muncesc pentru copiii mei, ca destul am muncit 20bde ani pentru a plăti taxe în România și nu am beneficiat de nimic. 3000 de lei se ducea lunar pe taxe și impozite, 1250 doar la asigurări de sănătate, și nu am luat o ampicilina măcar compensata…ca sa nu mai zic ca am dat 900 de lei pe un CT pentru copil…si sa muncesc în tara ore suplimentare neplătite, sa mi se zică sa tac din gura și sa zic mersi ca am servici? Pai ce, eram muritoare de foame? M-au luat de la tomberoane? Stăteam cumva cu mana întinsă la cerșit?! D-aia pleacă romanii în afara, ca în tara lor sunt umiliți. De ce ar sprijini economia tarii? Și asa încă plătesc taxe și impozite, ca să nu mai zicem ca își susțin și bătrânii și rudele, încă fac prea mult pentru parlamentarii astia banditi la drumul mare.

  2. cei mai mulți bani vin de la fetele noastre, prostituate. Ce sa ne mai căcăm pe noi. Un patron de bordel din Austria a declarat că 80% din curve sunt românce. Și le place munca.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger